Infraestructures

La subestació d'Endesa a Santa Llogaia, sense data

La companyia admet que la infraestructura que ha de servir perquè l'energia de la MAT millori la cobertura elèctrica a l'Alt Empordà no estarà a mitjans de l'any que ve com estava previst

La subestació d'Endesa a Santa Llogaia no estarà a mitjans del 2015 com estava previst. El retard ocasionat pels tràmits urbanístics ha endarrerit els plans de la companyia elèctrica, que afirma que ara no hi ha data d'engegada per a aquesta infraestructura que ha de servir per transformar l'energia de la MAT de 400 kV a 132kV per poder usar-la en les xarxes d'Endesa de l'Alt Empordà. La intenció és començar-ne la construcció tan aviat com sigui possible.

La comissió d'Urbanisme de Girona va estimar al març una al·legació a una de les línies de 132 kV relacionades amb la subestació i això va fer que el projecte hagués de tornar a passar per una fase d'exposició pública i no fos aprovat per la comissió fins a finals de juliol. Es tractava de l'aprovació provisional, ja que la definitiva l'ha de signar el conseller de Territori. Normalment és un tràmit que es fa ràpid, però en aquest cas s'ha topat amb les vacances d'agost i el conseller no ho signarà fins al setembre. Després, ja només caldrà la llicència d'obres de l'Ajuntament de Santa Llogaia, que està condicionada a haver obtingut abans l'aprovació definitiva i que Endesa confia que estarà a punt ràpidament un cop tingui el vistiplau del conseller. La companyia elèctrica subratlla que ho té tot a punt per començar al més aviat possible i que el retard ha estat només per un tema purament administratiu.

Segons l'aprovació del projecte publicat al DOGC al març, el pressupost de l'obra és de 8.993.715 euros i el termini per a la construcció i la posada en servei de les instal·lacions és de dos anys. Els càlculs són que no es trigarà tant, però sí que es tracta d'una obra de diversos mesos de durada.

LA XIFRA

9
milions
és gairebé el pressupost de l'obra, segons va publicar el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

LA DATA

22.07.14
La comissió d'Urbanisme
va donar el vistiplau, quatre mesos després d'acceptar una al·legació.

L'energia hi arribarà el mes que ve

Red Eléctrica preveu engegar a mitjans setembre el tram de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia, un cop rebi l'acta de posada en servei de la Generalitat. A partir de llavors, l'energia de la MAT ja arribarà a la zona de les subestacions de Santa Llogaia, on de moment només servirà perquè des de la subestació aèria de REE –que ja té el permís del govern– s'alimenti la subestació d'ADIF per al TAV, acabada fa més de dos anys. A partir del novembre, servirà també perquè a la subestació conversora de REE es facin les primeres proves al tram soterrat interfronterer, que s'inaugurarà al maig.

Ajornada indefinidament la subestació de Gas Natural pels parcs eòlics, la gran subestació pendent és la d'Endesa, que és justament la que ha de servir per ajudar a la cobertura elèctrica del territori, un dels grans arguments dels defensors de la MAT. Fa uns mesos, Endesa ja va haver d'admetre que no s'engegaria fins a mitjans del 2005, uns 9 mesos després que REE hi fes arribar l'energia de la MAT, però el retard dels tràmits urbanístics ha fet que encara s'endarrereixi més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona