Infraestructures

El port esportiu de Colera ara té 150 amarradors

El president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar ahir les obres d'adequació

La reforma ha costat 2,1 milions i les ha assumit el Club Nàutic a canvi d'allargar vint anys més la concessió

El president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar ahir la remodelació del port esportiu de Colera, unes obres que ha pagat el Club Nàutic a canvi d'allargar la concessió 20 anys, fins al 2032. Les obres han tingut un cost de 2,1 milions d'euros i han permès la modernització de les instal·lacions, en funcionament durant la temporada de primavera-estiu. Mas va qualificar les obres de remodelació de “molt necessàries i oportunes”.

El port renovat disposa de 150 amarradors per a embarcacions d'entre 5 i 12 metres d'eslora i ofereix una nova xarxa de serveis, una grua per a embarcacions de fins a 8 tones i rampa de varada. En la part de terra, disposa d'un edifici de vigilància, administració i lavabos públics. Durant el 2013 es va executar la primera fase de les obres d'actualització, consistent en el dragat de la instal·lació i renovació de pantalans. La resta de les obres s'han centrat en la millora de molls i paviments, l'adequació de les esculleres de protecció i les noves instal·lacions dels serveis.

Mas va destacar la “valentia i el coratge” dels impulsors de les obres d'adequació del port, especialment en un moment econòmicament complicat. Va recordar que divendres va presidir l'ampliació de la terminal de contenidors de Barcelona, amb una inversió de 150 milions d'euros per part del grup del grup xinès Hutchinson, i va assenyalar que “els ports petits, com el de Colera, també contribueixen a l'activitat econòmica”. Va afegir també que la remodelació del Port de Colera “va en la línia d'ajudar a l'economia de la població i de crear feina”. “El millor per Catalunya és que la nostra economia funcioni i tingui aquesta traducció en llocs de treball i feina en general”, va reblar.

D'altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat una modificació del projecte, impulsada pel Club Nàutic, per tal d'ampliar l'esplanada del contradic, generant una nova àrea de serveis portuari.

LA FRASE

Els ports petits com el de Colera també contribueixen a l'activitat econòmica del país
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona