Infraestructures

Avui hi ha ple

DIPUTACIÓ DE GIRONA

Primer pas per assumir vials locals

Avui es debatrà en el ple el conveni per fer-se càrrec del camí de la Pireta, que va de Vilamalla a Fortià

La Diputació de Girona debatrà avui en el ple un acord per assumir la cessió de la carretera coneguda com el camí de la Pireta, que va de la C-31, a Vilamalla, fins a Fortià. La cessió es farà efectiva mitjançant un conveni entre els ajuntaments de Fortià i Vilamalla, actuals titulars de la via, i la Diputació. El camí de la Pireta és una carretera de 3,380 quilòmetres, amb 6,8 metres d'amplada i amb un trànsit mitjà de 3.300 vehicles al dia. Un cop traspassada, la Diputació hi reforçarà el ferm amb una obra que tindrà un cost de 344.760 euros.

Aquest conveni és el primer dels que la Diputació de Girona té previst signar amb ajuntaments gironins per assumir la gestió d'algunes de les seves vies, en compliment del pla de carreteres de les comarques gironines. La implementació del pla es farà al llarg de 24 anys, i comportarà que la Diputació acabi assumint el traspàs de 300 quilòmetres de carreteres de titularitat municipal i 240 de la Generalitat, de manera que passarà de gestionar 680 quilòmetres de carreteres a 1.220. El pla es troba actualment pendent d'aprovació definitiva de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El pla té com a objectiu oferir a la ciutadania una xarxa de carreteres locals equilibrada i coherent amb les necessitats del territori. Estan previstos un conjunt de projectes i inversions que van des del condicionament general –drenatge, pavimentació, senyalització, instal·lació de barreres de seguretat i marcació de punts quilomètrics– fins a actuacions específiques per necessitats determinades, com ara la construcció i eixamplament de ponts i corbes.

Joan Giraut.
Presidirà la sessió plenària en la qual es pot posar definitivament fil a l'agulla al pla de carreteres locals. Un pla que va ser aprovat per aquesta institució el juliol del 2012 però que està pendent del vistiplau de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. La Diputació es va comprometre el 2009 en un conveni amb la Generalitat a assumir totes les carreteres locals de la demarcació.

L'ORDRE DEL DIA

PLANTILLA.
Modificació de la plantilla de personal de la Diputació de Girona pel 2014. Es vol contractar més personal –sis persones, entre interventors i secretaris– per donar més suport als ajuntaments petits a través de l'organisme autònom Xaloc.
FORMACIÓ.
Conveni amb l'associació catalana de municipis per fer un postgrau de gestió pública del desenvolupament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona