Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Un vial connectarà Albons a peu amb la parada de bus aïllada per la C-31

Els veïns que van a buscar el bus des del nucli del poble ho han de fer ara pel mig de la carretera

Dotze masies del municipi són a l'altra banda de la C-31

Un carril per a vianants i bicicletes de 600 metres de llargària i 3 metres d'amplada suplirà la falta d'accés adequat entre el nucli d'Albons i l'altra costat de la C-31, via que va partir el terme municipal en dos quan es va ampliar l'any 2010 i va complicar l'accés d'un banda a l'altra. L'antiga carretera GI-V-6321 connecta el nucli del poble amb la carretera vella a través d'un pas subterrani que serveix tant per a vehicles motoritzats com per a bicicletes. Precisament a l'antiga via entre Tor i Albons hi ha situada la parada d'autobusos per on passen 18 unitats diàries de diverses línies.

Ara, els vianants que van des del nucli d'Albons fins a la parada d'autobús o a qualsevol dels dotze masos que queden a l'altre costat de la via, ho han de fer caminant per carretera i anant molt alerta de no ser atropellats, perquè ni tan sols hi ha un voral que permeti transitar amb unes mínimes mesures de seguretat.

La construcció d'un camí per a vianants i bicicletes resoldrà aquesta mancança. El projecte està aprovat i se n'ha adjudicat l'execució a l'empresa Excavacions Pere Ferrer de Verges per un preu al voltant dels 115.000 euros, una xifra que està subvencionada pràcticament en la seva totalitat per la Diputació a càrrec dels pressupostos de dos anys.

Els terrenys per a la construcció d'aquest vial que canviarà completament la perspectiva del poble han estat cedits gratuïtament al consistori per part dels sis propietaris, que donen unes porcions dels seus solars agrícoles per a l'execució d'aquest projecte.

Aquesta cessió desinteressada ha valgut l'agraïment de l'alcalde Joan Hostench (CiU), que valora molt positivament la contribució dels propietaris pel bé comú. “Sense la seva cessió de terrenys no ho podríem fer. És molt valorable tenint en compte que no és gaire habitual que se cedeixi a canvi de res”, manifestava Hostench.

LA XIFRA

600
metres.
El vial de sauló que permetrà l'accés a peu i en bici a la parada de bus tindrà aquesta llargària.

LA DATA

05.03.10
Inauguració.
Aquest dia es va inaugurar el primer tram de la C-31 entre Albons i la Tallada.

Disset fanals i quaranta arbres

El vial estarà fet de sauló reforçat amb calç i tindrà 3 metres d'amplada. Està previst el muntatge de 17 fanals –alguns dels quals seran dobles per poder tenir il·luminat el vial i la carretera– i s'hi plantaran una quarantena d'arbres. Entre el vial per a vianants i la carretera hi haurà 1,5 metres per permetre la sortida de les aigües plujanes i també 1,2 metres més en previsió d'un possible eixamplament futur de la carretera. L'alcalde Joan Hostench remarca la importància que té el vial: “Deixarà de ser un perill anar a peu fins a la parada d'autobús. A més, tant en dates assenyalades per al poble com en la festa d'hivern es podrà accedir fins a l'ermita de Sant Grau a peu i els nens de les escoles podran anar fins a la muntanya a fer excursions amb tota seguretat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.