Infraestructures

infraestructures

Foment adjudica la redacció del tram de més al nord de l'N-II

El Ministeri de Foment continua avançant en els tràmits per desdoblar els diferents trams de l'N-II; així, el BOE va publicar ahir l'adjudicació de la redacció del projecte de més al nord, el de Pont de Molins-la Jonquera. L'import del contracte d'adjudicació és de poc més de 662.000 euros i el termini de redacció és de deu mesos. Aquest tram consta de 8,4 km i, segons el Pla N-II del ministeri, Foment té previst destinar 30,25 milions al desdoblament de la via.

La redacció d'aquest tram es va treure a licitació a l'abril, junt amb la del tram Pont de Molins-variant de Figueres, que es va adjudicar fa just una setmana. Eren els dos únics trams que s'han de desdoblar al nord sense fer una autovia nova, sinó seguint el sistema de duplicació de calçada, que encara no estaven en fase de redacció del projecte.

Segons explica el ministeri, la duplicació de la zona nord consistirà a dotar l'N-II de “dos carrils de circulació per sentit separats per una mitjana de dos metres”. A més, es destaca que es remodelaran interseccions i es reordenaran accessos per “contribuir a una millora de la capacitat i la seguretat viària de la carretera actual”.

Les variants, més enrere

Més endarrerits van els projectes dels dos trams del nord que no es faran per duplicació de calçada, sinó que s'hi farà una variant que sí que serà autovia: la de Pont de Molins i la de Bàscara, que encara estan en redacció dels estudis informatius.

Per contra, els projectes més avançats són els dels nous enllaços de Pontós i Garrigàs –amb el projecte aprovat fa dos mesos– i el tram Orriols-Vilademuls, amb el projecte aprovat a l'abril i l'obra del qual Foment es va comprometre a posar a licitació abans d'acabar l'any, igual que el tram Sils-Maçanet del sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona