Infraestructures

Trànsit

Bàscara: final de conte?

Els veïns de Bàscara, més tranquils i segurs des que no circulen camions pel poble

Els restauradors s'han vist perjudicats

Heus aquí un gos, heus aquí un gat, aquest conte s'ha acabat. El de Bàscara pot ser el final feliç d'un conte que va començar quan els vilatans, farts dels accidents i del trànsit de camions, van començar una bateria de protestes que van acabar desembocant, ara fa un mes, en la prohibició de circular els camions per l'N-II, des de la frontera francesa fins a Maçanet de la Selva. Diuen que ara tot és una bassa d'oli. Això, almenys, per als que van encetar la protesta, que han decidit congelar les mobilitzacions.

Un dels més satisfets és l'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret (CiU). “Excel·lència”, “canvi total” i “espectacular” són alguns dels adjectius que va utilitzar per definir la situació que es viu ara a Bàscara pel que fa al trànsit. I la portaveu de la plataforma Prou Camions a l'N-II, Eugènia Carbó, n'hi afegeix dos: “fora de sèrie” i “genial”. Explica, a més, que hi ha usuaris de la carretera que els feliciten. Al cap i a la fi, el primer capítol del conte, el van escriure els de la plataforma. Quan se l'hi pregunta a l'alcalde, no té cap dubte que el de Bàscara és, efectivament, un conte amb final feliç. Malgrat tot, recorda que l'Ajuntament va aprovar en un acord de ple un seguit de mesures de millora que ja havia canalitzat prèviament la Plataforma Prou Camions a l'N-II i que properament traslladarà al Departament de Carreteres. Entre aquestes mesures, s'havia de demanar la limitació de la velocitat dels turismes. Lloret, però, va dubtar ahir de la necessitat de la mesura (que malgrat tot traslladarà a la Generalitat, ja que és un acord de ple), atès que es demanava abans de la prohibició dels camions basant-se en la hipòtesi que, sense camions, els cotxes anirien molt més de pressa. “Tal com va ara, però, no hi ha res a dir”, deia l'alcalde.

El final de conte no és tan idíl·lic, però, per als restaurants que, per la seva situació, atreien molts transportistes. Un d'aquests és l'Hostal Santa Anna, a Pontós. Menys camions s'ha traduït en
menys ingressos, i els propietaris, a més, no estan gaire contents amb la presència constant de mossos d'esquadra davant de l'hostal. Una presència que veuen dissuasiva de cara a captar clients. El Departament de Territori i Sostenibilitat, però, insisteix que els transportistes poden sortir de l'autopista per dinar i fer gasolina, i que se'ls ha informat amb panells a l'autopista que poden sortir a menjar, però la caixa de més d'un local, de moment, se'n ressent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.