Infraestructures

Satisfacció, encara que amb reserves, en vista de les propostes per a l'N-II

Diputats i alcaldes confien que aquesta licitació es tradueixi en accions reals sobre el terreny

Veuen positiu que es pugui millorar la seguretat

L'anunci de la licitació dels tres projectes de duplicació i remodelació de l'N-II a Girona va ser rebut ahir amb satisfacció per diversos representants polítics, si bé amb certa cautela i reserves. L'element positiu és poder desencallar una actuació que permetria superar els dos carrils i la sinistralitat i, la part negativa, els incompliments i retards.

La diputada del PP al Congrés, Concepció Veray, va manifestar ahir el compromís del govern de l'Estat amb les comarques gironines; va dir que els projectes s'executaran i es demostrarà “la ferma voluntat política de donar una solució per a l'N-II”. La diputada popular va recordar que des de l'inici de la legislatura la ministra de Foment, Ana Pastor, ha mostrat el seu compromís amb Girona: “Ens vàrem trobar l'N-II en un estat embrionari, sense projectes fets. Ara posem a licitació la redacció d'aquests projectes, però en vindran molts més”, va dir.

El diputat de CiU i el del PSC al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà i Àlex Sáez, ho van valorar amb prudència i matisos. Jordi Xuclà (CiU) va defensar que el que pertocaria a les comarques gironines és una autovia “com les que tenen a la resta de l'Estat” i el que ofereix ara el ministeri és “una de baix cost”. Xuclà, però, té reserves: “Aquesta és la licitació de la redacció del projecte i veig molt difícil que s'iniciïn les obres aquest mandat.” També va defensar la gratuïtat de l'AP-7 mentre durin els treballs.

Àlex Sáez (PSC), que també defensa que s'alliberin els peatges mentre no hi hagi una solució global, reclama un calendari i valora positivament que s'actuï finalment en els trams nord de l'N-II: “Tot i que sembla que no es paralitza, tot i la por, és necessari un calendari i que el Ministeri acordi l'alliberament del peatges.”

Per a l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (CiU), és positiu que finalment es desencallin els trams de Figueres a Pont de Molins i d'aquí a la Jonquera i creu que “es pot començar a veure la llum del que d'aquí a uns anys pot ser realment un desdoblament”. Felip, però, tot i felicitar-se, va recordar que només és la licitació de la redacció dels projectes.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, (CiU), va mostrar la seva satisfacció pel fet que es permeti que els camions entrin al municipi i va recordar que estem parlant d'una “carretera mortal”. Martínez es va mostrar favorable al desdoblament de l'N-II, que va qualificar de “bàsic” per al territori, tot i que també va posar sobre la taula el fet que siguin dues vies paral·leles amb l'AP-7.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavi Sanllehí (CiU), va dir: “Tot el que sigui qualsevol millora és bo, perquè en altres ocasions hem assistit a l'anunci de coses que no s'han fet i ara poden ser una realitat.”

Ens cal un calendari i que el ministeri acordi amb la concessionària alliberar peatges
Àlex Sáez
Diputat del psc al congrés
El desdoblament és bàsic per al territori i ho valoro positivament
Sònia Martínez
alcaldessa de la Jonquera (CIU)
Tot el que sigui una millora és bo i esperem assistir a una realitat
Xavi Sanllehí
president del consell comarcal de l'alt empordà (CIU)
El que ofereix ara l'Estat és una autovia de baix cost, sense les garanties de seguretat d'altres
Jordi Xuclà
diputat de ciu al congrés
Ens vàrem trobar l'N-II en un estat absolutament embrionari, sense projectes fets
Concepció Veray
diputada del PP al congrés
Ho valoro favorablement perquè sembla que ara és desencalla
Marta Felip
alcaldessa de figueres (CiU)

Campanya per als camioners

La Generalitat comença avui una campanya per informar els transportistes que a partir d'aquest divendres hauran de circular per l'AP-7 i només podran entrar a l'N-II en el tram desdoblat o si es dirigeixen a carregar o descarregar, o a punts d'avituallament. Aquesta campanya es farà fins diumenge i està previst que es reparteixin els 50.000 fullets informatius que s'han editat en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i rus) en diversos punts de la demarcació de Girona. Sobretot, els informadors, que s'han contractat expressament, se situaran a estacions de servei i peatges. A més, s'han enviat correus electrònics a les principals patronals de transport internacional. Els senyals indicadors dels desviaments de camions de més de quatre eixos per l'autopista ja estan instal·lats, segons fonts de la conselleria de Territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona