Infraestructures

Els veïns de Bàscara s'organitzen i decideixen mantenir les protestes

Més de cent persones van assistir a la reunió convocada per decidir accions futures

Tothom està d'acord que l'objectiu és que deixin de passar camions

Els veïns de Bàscara s'estan organitzant per mantenir viva la protesta i han decidit que no deixaran de tallar la carretera fins que no deixin de passar camions per l'N-II. Així ho van decidir en una assemblea feta a la sala municipal i a la qual van assistir més d'un centenar de persones, sobretot veïns de Bàscara, però també de pobles veïns com ara Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia o Pontós.

En aquesta mateixa reunió, els veïns van votar quin és l'objectiu de la seva lluita i per unanimitat tots van coincidir que el que vol Bàscara és que els camions es desviïn per l'AP-7 i deixin de passar per l'N-II. De moment, van dir, no volen parlar de futurs desdoblaments ni de variants perquè la idea és mantenir-se units en aquesta lluita.

L'alcalde, Lluís Lloret, que ha estat molt crític amb el conseller de Territori, Santi Vila, ahir es va mostrar optimista i va dir que creu que hi haurà una solució ben aviat, després d'una conversa telefònica amb el director general de Transports, Pere Padrosa, just abans de començar la reunió. Lloret va dir que els camions es podrien començar a desviar d'aquí a cinc setmanes.

“Fins que no ho vegi no m'ho creuré”, deia un veí. I entre tots van decidir de moment continuar tallant l'N-II de nou a deu del matí de dilluns a divendres com s'havia anunciat, i si no hi ha solucions ampliar les protestes. Entre les idees que van sorgir hi ha fer una marxa lenta amb cotxes, tallar la carretera també el cap de setmana o recollir signatures.

Ahir mateix es va decidir crear grups de treball per tal d'idear noves accions, fer més difusió als mitjans de comunicació de la seva lluita i fer torns per continuar tallant l'N-II cada dia.

Deu dies tallant la carretera

Ahir va ser el desè dia que els veïns de Bàscara van tallar la carretera N-II per protestar per les víctimes mortals que s'ha cobrat aquesta via i per exigir solucions a l'administració. L'accident en què va morir una veïna del poble el dia 31 de gener passat va ser la gota que va fer vessar el got i que va acabar la paciència dels veïns, que van tallar aquell mateix dia la via cremant neumàtics. A partir d'aquell dia, cada matí, sens falta, de nou a deu del matí, els veïns han anat a tallar la carretera amb l'advertència que no s'aturaran fins que hi hagi una solució immediata.

La protesta de Bàscara ha fet intensificar els intents de la Generalitat per demanar a l'Estat una solució, i ha acabat fent moure fitxa al Ministeri de Foment, per buscar solucions. La mesura que volen els veïns és que es treguin els camions de l'N-II i volen que sigui immediatament. De moment no parlen de desdoblament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona