Infraestructures

maresme

El soroll i la pudor de la planta de pretractament de Pineda arriba al Parlament

ICV-EUiA presenta una proposta de resolució perquè s'aïllin acústicament els motors de la planta al costat del cementiri

L'Ajuntament anuncia que ja s'han demanat pressupostos

La gran depuradora d'aigües residuals de l'Alt Maresme ja funciona, però els problemes que se'n deriven continuen afectant Pineda. Els sorolls i males olors de la planta de pretractament que s'aixeca a tocar del cementiri del municipi no s'han resolt de forma satisfactòria pels veïns de la zona de Bellamar que han denunciat reiterades vegades la situació. Les seves queixes, que han estat recollides per diferents formacions polítiques, arriben fins i tot al Parlament. En aquest sentit, la coalició d'ICV-EUiA ha informat que el seu diputat Salvador Milà va presentar una proposta de resolució perquè l'organisme insti a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) executi “de forma urgent i en tot cas abans de la temporada de primavera” els treballs d'aïllament acústic dels motors de la planta de pretractament “fins a evitar-ne els sorolls, els fums i les pudors que genera el seu funcionament, com també les parts d'obra encara no resoltes”. La proposta es fa pública pocs dies després que en el ple de l'Ajuntament de Pineda també es debatessin les complicacions que s'han generat amb la planta i que l'alcalde, Xavier Amor (PSC) anunciés que ja s'han demanat els primer pressupostos per conèixer quin seria el cost de les millores, al voltant de 8.000 euros.

Tot i això, en el debat es va evidenciar que el consistori no està disposat a finançar les obres, perquè considera que es tracta d'una obra supramunicipal i que la responsable directe del seu funcionament és l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). El PP, que comparteix amb CiU el govern del Consell Comarcal, encarregat de gestionar la planta, va trencar una llança per l'equipament que ha resolt “després de molts anys el greu problema d'abocament d'aigües residuals de l'Alt Maresme directament al mar”. Els populars però, també van insistir que no ha de ser Pineda qui pagui els problemes de la planta. ERC, de la seva banda, també va criticar que l'obra de la depuradora s'hagués recepcionat quan encara queden aspectes que no funcionen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.