Enllesteixen la perforació del túnel del TAV de les Cavorques a Vilademuls

La gestora d'infraestructures ferroviàries Adif ha realitzat la perforació del túnel del TAV de les Cavorques al municipi de Vilademuls i amb això ha finalitzat l'anomenada fase d'avançament; és a dir, la perforació del túnel fins a 6 metres d'altura cosa que permet treballar la maquinària al seu interior. El nou túnel té una longitud de 2.932 metres i és al tram entre la localitat del Pla de l'Estany i Pontós. La perforació de quasi la totalitat d'aquesta infraestructura, un total de 2.790 metres, s'ha fet pel sistema d'excavació en mina –martells pneumàtics i voladures–. La resta són falsos túnels a les dues boques que tenen per objectiu minimitzar l'impacte ambiental. La perforació s'ha dut a terme a les dues boques del túnel i s'ha avançat una mitjana de 20 metres per dia. Ara, els operaris duran a terme la perforació de la zona inferior i el revestiment. El tram Vilademuls-Pontós del TAV fa 5,6 quilòmetres i també discorre pel municipi de Bàscara.

La inversió és de 85 milions d'euros i els treballs consisteixen en la construcció de la plataforma, les principals infraestructures, el túnel de les Cavorques i els viaductes sobre el riu Fluvià, de 835 metres, el de la riera de Cinyana, de 96 metres, el de la riera de Casinyola I, de 77 metres, i el de la riera de Casinyola II, de 127 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona