Infraestructures

infraestructures

Figueres redueix ara la inversió per garantir l'aigua a la ciutat

L'Ajuntament va xifrar en 739.000 euros el projecte per construir una nova canonada des del pantà de Boadella després del foc de l'Empordà

Ara n'aprova un altre de reduït, de 200.000

L'Ajuntament de Figueres xifra en 200.000 euros la construcció d'una canonada que ha de servir com a sistema alternatiu per garantir l'abastament d'aigua a la ciutat. Actualment només hi ha una única connexió que porta l'aigua a la capital de l'Alt Empordà i l'Ajuntament alerta que si s'hagués de reparar la ciutat es quedaria sense aigua més de deu dies. Aquest nou projecte arriba després que el mateix consistori valorés en 739.000 euros el mes d'agost passat un projecte “de màxims”, van dir, que preveia fer una nova canonada des del pantà de Boadella fins a Figueres.

Els 739.000 euros es van presentar com a valoració dels danys del foc del mes de juliol, tot i que després es va rectificar.

Ara, el projecte es limita a construir un sistema de bombament a la resclosa de Pont de Molins i també una connexió petita des d'aquest punt fins a una canonada que ja connecta ara Pont de Molins i Figueres. L'empresa municipal Fisersa ha fet un projecte reduït, valorat en 200.000 euros, al qual aquest dilluns va donar llum verd la junta de govern local. L'import s'ha rebaixat, segons fonts municipals, perquè s'aprofitarà una canonada feta l'any 2008 i que uneix la potabilitzadora del castell de Sant Ferran amb dos pous de Pont de Molins. Per tant, ara només caldrà fer un tub de poc més de 200 metres que uneixi una estació de bombament, que es construirà a la resclosa de Pont de Molins, fins a la connexió que ja es va fer fa cinc anys.

Aquesta actuació ha de permetre, segons l'Ajuntament, garantir l'aigua als 45.000 habitants de Figueres en cas que la canonada que abasteix la ciutat des del pantà de Boadella es trenqués o s'hagués de reparar i que deixaria sense aigua la ciutat.

Un cop el govern (CiU) encapçalat per Santi Vila ha donat la conformitat al projecte, Fisersa adjudicarà l'obra. No hi ha data d'inici de construcció.

La polèmica pel foc

A l'agost, diversos municipis de l'Alt Empordà –sobretot Agullana i la Jonquera– van carregar contra Figueres perquè va presentar 739.000 euros com a valoració dels danys del foc. Després, el consistori va rectificar i va fixar la xifra en 26.000 euros. L'alcalde, Santi Vila, va atribuir a un error la xifra i va dir que s'havien barrejat els danys amb un projecte per garantir el subministrament d'aigua.

26.000
euros
van ser finalment els danys de la canonada actual pel foc de l'Alt Empordà del mes de juliol.
739.431
euros
va ser la valoració inicial que va fer Figueres i que després va dir que havia estat un error.
200.000
euros
és l'import en què es xifra el projecte per fer una segona canonada d'abastament d'aigua a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona