Infraestructures

infraestructures

Banyoles acaba el carril bici de l'estany iniciat el 92

El ple dóna llum verd a la cessió dels terrenys que es necessiten entre Santa Maria de Porqueres i el veïnat de Lió

El mosquit tigre, motiu de debat

El ple de Banyoles va donar llum verd en la seva reunió d'ahir al vespre a la cessió dels terrenys que necessita la Diputació de Girona per completar el carril bici que dóna la volta a l'estany després de vint anys d'haver-lo iniciat. Es tracta del terrenys que van des del sector de Santa Maria de Porqueres i el veïnat de Lió. Amb la cessió dels terrenys –també s'estan duent a terme les expropiacions dels que no són públics–, la calçada per al trànsit rodat passarà de 6 a 5 metres d'amplada i el carril bici en tindrà dos i mig.

ICV i la CUP van votar en contra d'aquesta cessió per l'agressió a l'entorn que comporta, segons els respectius portaveus, Joan Luengo i Alexandra Pazos, sobretot als estanyols Vermell i Nou. L'alcalde, Miquel Noguer (CiU), va recordar que és un tema de seguretat, que el projecte és de la Diputació i que ha passat tots els controls. Noguer va coincidir amb Josep Vicenç (Junts per Banyoles) que és una reivindicació històrica.

LA FRASE

La Diputació ha fet el disseny del carril bici i hi ha un acord també amb l'Ajuntament de Porqueres
Miquel Noguer

El telèfon del mosquit tigre

El portaveu d'ICV va demanar a l'equip de govern que habiliti un telèfon d'informació municipal perquè un expert atengui les trucades dels veïns de Banyoles sobre quines mesures de prevenció han de seguir per combatre el mosquit tigre i per resoldre qualsevol dubte al respecte. El regidor no adscrit Jordi Bosch, a l'equip de govern, va recordar-li que segueixen escrupolosament les indicacions de Medi Ambient i, per exemple, tiren cada mes plaguicides als més de 6.000 embornals que hi ha al municipi. Qüestionat per Joan Luengo sobre la plaga d'escarabats a la plaça Mare de Déu dels Àngels denunciada per alguns veïns del barri de Canaletes, Bosch va dir que el govern local mirarà l'abast de la plaga i que determinarà quines accions hi emprèn per solucionar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona