Infraestructures

transports

La línia de bus de Perpinyà a l'aeroport de Girona ha portat 200.000 viatgers

El servei va començar a principi del 2009, i des d'aquest any també incorpora Girona a la ruta

La companyia ha incrementat a sis les freqüències diàries

La companyia de serveis de transport terrestre Frogbus va presentar ahir a Girona l'ampliació de freqüències del servei entre l'aeroport de Girona, Girona, el Voló i Perpinyà, que des d'aquesta setmana han passat de quatre viatges d'anada i quatre de tornada al dia a sis freqüències diàries. A més, des de principi d'any s'ha incorporat la ciutat de Girona a la ruta. Alistair Whatmore, gerent de l'empresa, va explicar que amb la recuperació de rutes de Ryanair a l'aeroport de Girona s'han pogut recuperar les sis freqüències diàries, i espera que la inclusió de Girona a la ruta reforci la connexió amb la Catalunya del Nord. De fet, des que Frogbus va iniciar el servei, a principi del 2009, de la Catalunya del Nord amb l'aeroport, ja ha transportat 200.000 viatgers. El model és semblant al baix cost en aviació, amb serveis directes i preus molt econòmics.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va agrair aquesta iniciativa empresarial, que uneix “dues ciutats germanes per llengua i cultura, i també per la seva vocació de futur”, ja que facilita l'intercanvi de persones per motius universitaris, culturals o comercials, entre d'altres. El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va assenyalar també que així culmina l'aspiració de tenir millors connexions entre la Catalunya del Nord i la del sud, en espera que s'acabi la línia del TAV: “Iniciatives així són les que serveixen per millorar l'economia del país.”

LES XIFRES

0,99
euros
és la promoció que està fent aquests dies la companyia per als bitllets d'anada entre Girona i Perpinyà.
6
freqüències
d'anada i tornada hi ha cada dia entre Perpinyà, el Voló, Girona i l'aeroport amb Frogbus.

Les obres de l'estació, el 2013 o el 2014

Ricard Font també va assenyalar que les obres de la nova estació d'autobusos que ha de fer la Generalitat, associada a l'estació del TAV, començaran el 2013 o el 2014. Ara mateix la Generalitat està redactant el projecte de l'obra, i la intenció seria ja tenir alguna partida pressupostària el 2013. Tot aquest procés es farà d'acord amb l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona