Infraestructures

transit

Garrigàs i Pontós, indignats amb les cruïlles de l'N-II

Arran de l'últim accident al mig del poble, l'alcalde de Bàscara qualifica la situació de l'N-II de tercermundista

Els trencants de Pontós i Garrigàs són altres punts negres d'aquesta carretera

L'últim accident, que es va produir aquest dimecres passat al pas de l'N-II per Bàscara, ha provocat una vegada més la indignació dels alcaldes que pateixen diàriament les pèssimes condicions d'aquesta carretera. El primer afectat, Lluís Lloret, alcalde de Bàscara, explica que ja estan cansats de queixar-se i que no els facin cas. “Tothom és conscient del que passa, el govern català i el de Madrid. Fem queixes repetitives; ara se'n parla perquè hi ha hagut un accident i ja estarà. Sap greu dir-ho, però s'hauria de multiplicar el nombre d'accidents perquè s'arreglés d'una vegada”, lamenta Lluís Lloret. Per l'alcalde, l'estat de l'N-II és greu, i no cal limitar-ho a un problema local de Bàscara: “És una qüestió nacional i de país. Tenim una carretera tercermundista i obsoleta; les queixes ja no tenen sentit. Només falta la voluntat de fer-ho i prou. Qui mana aquí?”, es pregunta l'alcalde. Com a mesura urgent els alcaldes han demanat reiteradament que es faci servir l'autopista com a N-II. “És una cosa senzilla de fer, però sembla que ni això”, insisteix Lloret.

Més enllà, a Pontós i Garrigàs també pateixen la situació actual amb els trencants per accedir als municipis des de l'N-II, on ja s'han produït accidents. Narcís Algam, alcalde de Pontós, ratifica que la cruïlla del poble és molt perillosa. Fa un parell d'anys es va millorar una primera cruïlla (en el sentit de Figueres a Girona) posant una illeta al mig de la carretera. “El que demanem és com a mínim que ho facin també a la segona, la de Pontós. Fa anys que reclamem el desdoblament de l'N-II; ara hi ha l'excusa dels diners, però abans tampoc hi feien res. La carretera entre Girona i la Jonquera és una vergonya; això no es troba enlloc més que a Espanya”, diu Algam.

A la cruïlla de Garrigàs, també hi ha hagut accidents i morts. “Tenim un trencant criminal. Hem corregut la Seca i la Meca i la vall d'Andorra, i tot el que els diem és flabiol sonat. Estem desesperats”, diu l'alcalde, Josep Masoliver. Ara fa un any, en l'última trobada amb els responsables de Foment, els van dir que havien enviat a Madrid un projecte per arreglar la cruïlla, però des d'aleshores hi ha hagut canvi de govern i l'alcalde no en sap res més. “Fer servir l'autopista reduiria el trànsit, ja estaria bé, però el que volem és que ens solucionin aquest trencant. L'esperança no es perd mai, però això és patètic”, conclou Masoliver.

LES FRASES

Sap greu dir-ho, però potser s'hauria de multiplicar el nombre d'accidents perquè les coses s'arreglessin
Lluís Lloret
Alcalde de bàscara
Ara és l'excusa dels diners, però abans no hi van fer res; és una vergonya que no es veu enlloc més
Narcís Algam
Alcalde de Pontós
Estem desesperats; ja hi ha hagut molts morts. L'esperança no es perd mai, però això és patètic
Josep Masoliver
Alcalde de Garrigàs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona