Infraestructures

SEGURETAT VIÀRIA

Retiren la càmera experimental que vigilava uns semàfors de Banyoles

Els conductors enxampats per haver passat en vermell en aquest temps no seran denunciats, tot i que l'Ajuntament havia avisat que sí que els multarien

La càmera que detectava els vehicles que passaven en vermell els semàfors de la cruïlla de l'escola de la Vila, a Banyoles, ha estat desmantellada, després d'haver estat poc més d'un mes en període de proves. Ara l'Ajuntament avaluarà les dades obtingudes i decidirà si la instal·la –aquest cop, de manera definitiva– en aquesta o en una altra cruïlla de la ciutat que es consideri especialment perillosa, i que podria ser –van indicar ahir des de l'equip de govern– la de la confluència entre l'avinguda dels Països Catalans i el passeig de la Indústria.

Contràriament al que el consistori havia anunciat en el moment de posar en marxa el mecanisme, els infractors detectats durant aquestes setmanes no seran sancionats. Ahir, l'Ajuntament no disposava –va dir– del nombre d'infractors, però fonts municipals van indicar que no era elevat. La sanció per passar en vermell és de 200 euros i suposa la pèrdua de 4 punts del carnet. L'aparell l'havien situat a uns 30 metres dels semàfors i a uns sis metres d'alçada –al suport d'un fanal–, de manera que s'obtenia una visió general de la cruïlla. El mecanisme, que inclou una càmera que comença a gravar quan un vehicle passa en vermell, havia estat ofert a l'Ajuntament per una empresa especialitzada que l'està venent a diversos municipis del país.

LA DATA

16.3.2012
És el dia
que va entrar en servei l'aparell, situat al carrer Llibertat, a prop de l'escola Baldiri Reixac.

LA FRASE

L'objectiu no és recaptar sinó dissuadir i evitar accidents
Lluís Costabella
REGIDOR DE VIA PÚBLICA (DECLARACIONS EN EL MOMENT D'instal·lar LA CÀMERA)

La cruïlla de Camós, amb reductors

Arran d'uns accidents a la cruïlla de l'avinguda dels Països Catalans amb la carretera de Camós, es van col·locar unes bandes reductores provisionals. Com que no s'han produït més incidents, l'Ajuntament ha decidit deixar-hi les bandes i renunciar, de moment, a fer-hi una rotonda, tal com s'havia plantejat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona