Infraestructures

baix llobregat

El Papiol canvia els límits del cementiri

L'ampliació futura s'haurà d'aturar en un torrent situat a mig quilòmetre del poble

El cementiri de Roques Blanques no es podrà ampliar fins al Papiol i el torrent Batsachs actuarà com a frontera entre el recinte i el terme municipal. Així es preveu al pla especial que l'Ajuntament del Papiol ha aprovat de manera provisional, i que està en espera del vistiplau de la Generalitat, tot i que l'alcalde, Albert Vilà, avança que la Generalitat veu amb bons ulls l'acord entre el consistori i l'empresa Nomber, que gestiona des del 1990 el cementiri, pel que fa als nous límits.

El recinte ocupa 50 hectàrees en un antic terreny agrícola situat majoritàriament al terme del Papiol –un 15% de la superfície és a Sant Cugat–, i hi ha prevista una ampliació de 10 hectàrees més. Segons explica l'alcalde del Papiol, el que es fa amb el nou pla és reordenar les agrupacions de tombes i nínxols, aprofitant el canvi en les tendències funeràries. S'ha detectat un increment del nombre d'incineracions i tombes en detriment dels nínxols, que a més han vist escurçat el temps de concessió a un màxim de deu anys. “Com que ara no hi ha tanta demanda de nínxols, es pot alliberar molt d'espai i les cinc noves agrupacions previstes es podran posar a l'altra banda del torrent sense que el cementiri perdi superfície.” Amb el torrent com a frontera, el cementiri estarà a mig quilòmetre, aproximadament, de la urbanització Puigmadrona i a un quilòmetre del nucli urbà.

El pla aprovat pel consistori inclou altres consideracions, com ara la modificació dels límits que li va demanar l'Ajuntament de Sant Cugat a l'entorn de l'ermita de la Salut. El consistori santcugatenc va presentar una al·legació que ha estat aprovada en la tramitació del pla especial. També s'ha tingut en compte la proximitat de la pedrera Berta a l'hora d'establir els nous límits.

La modificació dels límits estava prevista des del 2003, quan es va canviar el pla especial que regula el cementiri, però la tramitació va quedar aturada perquè es va declarar Collserola parc natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona