Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

La Vall de Llémena s'oposa a la instal·lació d'un parc eòlic

Sant Gregori i Sant Martí de Llémena troben excessius el cost ambiental de l'obra i els perjudicis en la fauna i els negocis locals

Els dos alcaldes no volen castigar més la muntanya de Sant Grau

La Vall de Llémena ha dit no a la instal·lació d'un parc eòlic als seus municipis. El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall de Llémena, Jaume Busquets, ha estudiat el projecte de construcció de tres molins de vent entre Sant Martí de Llémena i Sant Gregori i hi està del tot en contra. “Farem una oposició total. Sembla que tot allò que fa referència a energies renovables hauria de ser el futur, però no ens agrada i defensarem el territori fins al final”, diu Busquets, que també és alcalde de Sant Martí de Llémena. La seva opinió és coincident amb la del batlle de Sant Gregori, Jordi Noguer.

Els dos alcaldes convergents de la Vall de Llémena troben excessius el cost ambiental de l'obra i els perjudicis en la fauna i els negocis locals. “No el veiem bé per la fauna i pels negocis de turisme rural de la vall”, apunta Busquets com a arguments.

Gairebé 100 metres

Segons el projecte, es construirien tres molins a la muntanya de Sant Grau, en direcció a les Serres, al límit entre Sant Martí i Sant Gregori. Les torres dels molins fan 40 metres, però podrien arribar als 100 de llargada incloent-hi les aspes. A més, a l'hora de fer el muntatge, Busquets, que és també el president del Consell Comarcal del Gironès, explica que s'hauria de construir un dau de formigó a la base i que també es construiria una línia elèctrica. L'empresa que ha proposat el projecte ha tingut contactes amb els alcaldes. “La Vall de Llémena considera que no té cap viabilitat”, assenyala Busquets.

LA FRASE

No veiem bé el projecte per l'impacte en el territori, la fauna i els negocis de turisme
Jaume Busquets
president de la mancomunitat de municipis de la vall de llémena

LA XIFRA

3
molins
estan inclosos en la primera fase del projecte de parc eòlic, segons ha explicat Jaume Busquets.

“Ja està prou castigada”

Busquets i Noguer s'oposen a la instal·lació del parc eòlic perquè, segons diu el batlle de Sant Gregori, “la muntanya de Sant Grau ja està prou castigada”. En principi, els tres molins previstos en la primera fase s'haurien d'instal·lar entre els dos municipis. Noguer explica que també hi hauria d'haver una línia elèctrica, cosa que fa difícil que la ciutadania dels quatre municipis de la vall –també hi ha Canet d'Adri i Sant Aniol de Finestres– poguessin acceptar la instal·lació de la nova infraestructura. Cal recordar que aquests pobles ja es van oposar a la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT). Demà gent de la Vall de Llémena participarà en una caminada popular a Viladasens en contra de la MAT. I ara no volen el parc eòlic, reconeix Noguer.

Dijous l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ja havia demanat que el projecte de parc a Sant Gregori se sotmetés a un estudi d'impacte ambiental perquè no el considerava “prou rigorós en matèria ambiental”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona