Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Esponellà es reivindica com a municipi que té un patrimoni atractiu

En els mesos vinents s'invertiran 600.000 euros en rehabilitacions a Vilert i Centenys i també en bastir una ruta que enllaçarà els diversos nuclis

L'Ajuntament d'Esponellà té previst executar ja aquest any una sèrie d'obres de millora del poble de Vilert, incloses en un projecte molt ambiciós de caire cultural i turístic que abasta bona part del terme municipal. A grans trets, la intervenció a Vilert consistirà a arranjar els carrers principals –ara estan força deteriorats– i el mirador que hi a l'església. També es preveu la creació d'un centre d'interpretació del patrimoni local (tant natural com arquitectònic) a les antigues escoles, un espai que actualment aprofiten els col·lectius del poble com a local social. El projecte general, anomenat Esponellà, una baronia al cor del Fluvià, consisteix en un itinerari per fer a peu o bé en bicicleta amb sortida i arribada a la casa senyorial de Cal Baró d'Esponellà. Aquest edifici ja s'ha rehabilitat parcialment com a equipament municipal (l'equip de govern té la intenció que, a la llarga, sigui la casa de la Vila) i amb el nou projecte es convertirà també en el punt de referència per a la ruta, ja que hi instal·laran un servei d'informació.

Des de Cal Baró, l'itinerari continuarà cap a Vilert i, des d'aquí, cap a Centenys. En aquest altre nucli s'arreglarà l'entorn de Can Vila. A partir de Centenys, la ruta travessarà el pla de Martís i anirà cap al salt d'Espolla (un dels elements naturals més atractius del municipi), per finalitzar a Cal Baró d'Esponellà. El traçat permetrà passar per punts d'interès tant arquitectònic com històric i natural, poc explotats des del punt de vista turístic.

Centenys

En total, el pressupost és d'uns 600.000 euros, dels quals 400.000 es pagaran amb fons del programa Viure al poble més, de la Generalitat, i el fons Feder de la UE. Hi ha temps fins al 2014 per completar les obres. S'ha decidit començar per Vilert –han explicat des de l'Ajuntament– perquè l'altra obra d'envergadura –la de l'entorn de Can Vila de Centenys– no es pot executar fins que no estigui enllestida la reforma d'aquell vell edifici. Aquest darrer projecte s'ha inclòs dins del pla d'obres i serveis i consisteix a aixecar les parets de l'antiga casa (ara és un espai obert) i fer-hi una coberta.

LES XIFRES

600
mil euros
és el pressupost global del projecte, que inclou inversions a diversos punts del municipi.
400
mil euros
és la quantitat que l'Ajuntament rebrà de la Generalitat i la UE del programa ‘Viure al poble més'.

LA DATA

2014
És l'any límit
per executar les accions incloses en aquesta convocatòria del programa ‘Viure al poble més'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona