Infraestructures

Primera reunió a Perpinyà del comitè de seguiment de la connexió elèctrica subterrània de la MAT

La societat mixta francoespanyola Inelfe es compromet a respectar l'hidrologia i el medi ambient de l'Albera

Fan treballar empreses locals al costat nord-català del túnel de la MAT

La primera reunió del comitè de seguiment de les obres de la connexió elèctrica subterrània transfronterera de la MAT entre Baixàs (Rosselló) i Santa Llogaia (Alt Empordà) ha tingut lloc aquest dimecres 14 de març a la Prefectura de Perpinyà.

A la reunió -presidida pel secretari general de la delegació de l'Estat francès a Catalunya Nord- hi han assistit els batlles dels municipis nord-catalans concernits i representants de les associacions que havien conduit la mobilització contra la línia aèria de molta alta tensió, coneguda a l'estat francès com a THT. Hi havia delegats del Sydeco (alcaldes contra la línia), del Col·lectiu Non à la THT i del grup Defensa de la Terra.

Empreses locals

La primera fase de les obres, al costat nord-català del túnel per on ha de passar la interconnexió elèctrica, ha estat adjudicada a empreses de la Catalunya Nord per un valor de dos milions de francs. Segons Inelfe (la societat mixta francoespanyola creada per a realitzar la interconnexió) seran en total “entre setanta i vuitanta llocs de treball destinats a la mà d'obra local”.

Per una altra banda, l'empresa ha reiterat, a la demanda de les associacions, que respectarà “els cent vuitanta un compromisos que va signar durant la fase de concertació i instrucció administrativa”. Es tracta, sobretot de “respectar l'hidrologia de l'Albera en el traçat del túnel”, prendre mesures “per impedir molèsties a la població del Voló i el Pertús”, “respectar les lleis vigents pel medi ambient” i tenir en compte “els les activitats agrícoles i vitícoles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona