Infraestructures

EQUIPAMENTS

Sant Gregori tindrà la nova biblioteca a punt aquest any

L'espai ocuparà els baixos d'un bloc de tres plantes, en construcció

L'actual equipament funciona des del 1989

La inversió d'aquest any de Sant Gregori, gairebé l'única, serà la nova biblioteca. L'alcalde del poble, Jordi Noguer (CiU), diu que la intenció és tenir-la abans de final d'any. La biblioteca ocuparà els baixos d'un bloc de tres pisos que ja fa deu mesos que està en construcció. “L'edifici és de tres plantes. A la planta baixa, hi haurà la biblioteca i les altres dues es faran a mesura que hi hagi les necessitats”, destaca Noguer.

Sant Gregori va adjudicar l'obra de la biblioteca a l'empresa Construccions Rebujent SA per un import d'1.130.621,62 euros. En un espai de 660 metres hi haurà les diferents àrees de lectura (d'adult i d'infantil), de música, d'imatge així com un espai polivalent, uns despatxos i els magatzems de gestió.

El poble, uns 250.000

Del cost de l'obra, el pla d'obres i serveis de la Generalitat es fa càrrec del 57% i la Diputació, mitjançant el pla de biblioteques, del 19%. L'Ajuntament de Sant Gregori assumirà la resta (el 14%) i la redacció del cost del projecte. L'alcalde diu que pagaran entorn d'uns 250.000 euros.

Sant Gregori té biblioteca des del 1989, però ara necessita un canvi. “La biblioteca que teníem fins ara ens ha fet molt bon servei. N'estem molt contents perquè vam ser un dels primers pobles petits a tenir biblioteca, però en els moments actuals està situada en una primera planta i no hi havia manera de suprimir les barreres arquitectòniques.” El 1993 l'aleshores alcalde, Joaquim Vidal, va batejar la biblioteca amb el nom del poeta Miquel Martí i Pol, que es mantindrà.

L'alcalde de Sant Gregori explica que la substitució de biblioteca ha estat llarga –“un procés que ha durat anys”– i que l'edifici en construcció serà “un edifici singular.”

LA FRASE

A la planta baixa hi haurà la biblioteca. Les altres es faran a mesura que hi hagi les necessitats
Jordi Noguer
ALCALDE DE SANT GREGORI

LA XIFRA

1.130.621
euros
costarà la nova biblioteca de Sant Gregori. La Generalitat assumeix el 57% de l'obra i la Diputació, el 19%.

Deu mesos d'obres

Les obres de la nova biblioteca van començar fa deu mesos, és a dir, l'abril del 2011, al final de l'anterior mandat. L'Ajuntament de Sant Gregori considera que l'espai cultural no només donarà servei al poble sinó als tres altres municipis de la Vall de Llémena (Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres). L'equipament superarà les barreres arquitectòniques de l'actual biblioteca, que és al carrer Montseny, a la cantonada amb l'avinguda Girona. La futura biblioteca és a prop de l'escola, el pavelló municipal i la llar d'infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona