Infraestructures

El túnel de la MAT es començarà a fer dimarts vinent

Fins ara s'han excavat 40 metres amb explosius

Al maig serà quan la tuneladora funcionarà a ple rendiment

La tuneladora Albera començarà a fer el túnel de la interconnexió elèctrica a partir de dimarts que ve per la banda de la Jonquera. Com a molt tard, dimecres. Segons va avançar ahir el delegat de Red Eléctrica de España a Catalunya, Lluís Pinós, la tuneladora està en la seva fase final de muntatge, de manera que la setmana que ve ja estarà a punt. De fet, ja s'han fet 40 metres de túnel amb explosius, en uns treballs que són els preparatoris abans que es munti la tuneladora sencera. Quan estiguin tots els vagons de la tuneladora muntats, la llargada de la màquina serà de 308 metres.

Tot i que iniciarà la perforació la setmana vinent, la màquina no començarà a funcionar a ple rendiment fins a primers de maig, quan estigui del tot muntada. Aleshores perforarà entre 20 i 30 metres diaris, amb tres torns de vuit hores que faran dotze operaris, de manera que s'estigui avançant les 24 hores del dia.

Mentrestant, la tuneladora Canigó començarà a funcionar per la banda de la Catalunya del Nord, si bé no iniciarà la perforació fins a l'estiu. Totes les obres hauran d'estar acabades el 2013, quan entrarà en servei la línia de 400 kV. El tram de la interconnexió tindrà una llargada de 64,5 quilòmetres del tot soterrats, dels quals 8,5 seran del túnel. Tot plegat costarà 700 milions, que inclouen també les subestacions de Baixàs i Santa Llogaia d'Àlguema.

LES XIFRES

700
milions d'euros
és el que costarà la interconnexió elèctrica, finançada al 50% entre els estats espanyol i francès.
65,4
quilòmetres
passarà el cable soterrat en la interconnexió, 8,5 dels quals seran del túnel que travessarà els Pirineus i 31, de l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona