Infraestructures

infraestructures

Collabós ja està tallat i fa reviure l'antic Capsacosta

No es pot passar pel túnel de les set del matí a les quatre de la tarda perquè s'hi instal·la el sistema contra incendis

Fins al 9 de febrer, l'alternativa és l'antiga carretera del Capsacosta

Els operaris del servei de manteniment de carreteres del Ministeri de Foment tallen avui per obres des de les set del matí i fins a les quatre de la tarda el túnel de Collabós, a l'eix Pirinenc i, excepte el cap de setmana, serà així cada dia fins al 9 de febrer. L'antiga carretera del Capsacosta, entre Sant Salvador de Bianya i Sant Pau de Segúries, es convertirà en l'alternativa per a la majoria de conductors, que a part de ser molt estreta i sinuosa, tindrà ara el problema del mal temps, si és que es compleixen les previsions de nevades en cotes poc habituals. Collabós, al sistema de túnels del Capsacosta, és la principal unió viària artificial entre les comarques de la Garrotxa i del Ripollès.

Els treballs que s'inicien avui consisteixen en la instal·lació dels sistemes de seguretat, sobretot dels sistemes contra incendis. Els treballs es van iniciar quasi sense avisar ningú el 12 de desembre passat i l'endemà ja no es van reprendre. A part de la sorpresa de molts conductors, es van produir problemes de circulació pel Capsacosta, on en diversos punts no hi passaven dos vehicles a la vegada, sobretot si un era un camió. Es van donar casos en què alguns van haver de fer maniobres per deixar passar els altres. El resultat van ser cues llargues de cotxes i tres accidents, per sort, sense víctimes. Aquesta situació va indignar els alcaldes ripollesos i garrotxins afectats i també els presidents del consell comarcals respectius, que van reclamar un protocol en casos així. Les obres es van aturar i es van deixar per ara i, en aquesta ocasió, s'ha informat a tothom i amb temps.

Alternatives

Per una part important dels usuaris de Collabós l'alternativa és l'antiga carretera del Capsacosta (C-153a) és la connexió més curta entre el Ripollès i la Garrotxa pels vehicles que provenen o que van a la vall de Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa. Per als que van o vénen de Ripoll i la vall de Ribes, tenen també l'alternativa de l'antiga carretera N-260 entre Olot i la capital del Ripollès per Vallfogona. En aquest cas, hi ha la connexió d'aquesta via entre la Cantina i Sant Joan de les Abadesses per la carretera de Santigosa (GI-521). Finalment, hi ha l'alternativa de la C-17, desdoblada entre Ripoll i Vic per anar fins a l'eix Transversal (C-25) o l'eix Vic-Olot pel túnel de Bracons (C-37).

LES XIFRES

9,7
quilòmetres hi ha entre Sant Salvador
de Bianya i Sant Pau de Segúries pel Capsacosta i el recorregut es fa en 13 minuts.
5
quilòmetres són els que hi ha entre l'inici i el final
dels túnels del Capsacosta i es recorren en 6 minuts, segons el trànsit.

LA DATA

09.02.12.
És el dia en què està
previst que s'acabin els treballs a dins del túnel de Collabós a l'eix Pirinenc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona