Infraestructures

infraestructures

Els policies francesos de la frontera hauran de pagar el peatge a l'autopista

L'empresa Vinci, que explota les autopistes del sud de França, prohibirà l'accés gratuït als policies que treballen al pas fronterer del Pertús

Els noranta-quatre funcionaris de la Police Nationale francesa que treballen al pas fronterer de l'autopista al Pertús hauran de pagar, a partir de l'1 de febrer, els seus trajectes per l'autopista. Fins ara disposaven d'una targeta amb què podien fer gratis el trajecte entre Perpinyà Nord i el seu lloc de treball a la frontera. Això representarà un cost de 4,20 euros per dia, anar i venir. Un pressupost de 800 euros mensuals. Vinci, l'empresa concessionària de les ASF (Autopistes del sud de França), afirma que “la gestió d'aquestes targetes és massa complicada i costosa” i ha decidit suprimir-les. Per la seva banda el Ministeri de l'Interior francès es troba que “no té una línia pressupostària on es pugui incloure aquesta nova despesa”. Només podran passar sense aturar-se els vehicles oficials de policia, que disposaran d'un sistema de telepeatge que “serà facturat a l'administració”. La diputada nord-catalana Jacqueline Irles ha demanat explicacions, com ho va fer el prefecte dels Pirineus Orientals, però ni l'una ni l'altre han rebut resposta. Irles vol fer arribar el tema a l'Assemblea de París, amb una pregunta al govern.

Murs de ciment

Un mes després que es destruís l'estructura metàl·lica i les cabines on es feien els controls fronterers, el novembre del 2010, l'empresa va aixecar un mur de ciment que deixava sense accés a l'autopista els vehicles de la policia i de les duanes, que continuen tenint un edifici en funcionament en aquest indret. Actualment els duaners poden accedir-hi a través de barreres amovibles, però els policies no en tenen les claus, ja que el cost va ser cobert únicament per l'administració duanera. Els policies que viuen a Perpinyà asseguren que agafaran la carretera per anar a la feina, fet el que provocarà retards, ja que entre el Voló i el Pertús es formen llargues cues, sobretot els caps de setmana i durant les vacances.

LA DATA

01.02.12
és el dia que la societat Vinci
suprimirà les targetes gratuïtes per als policies a l'autopista fronterera.

LA XIFRA

800
euros al mes
costarà a cada un dels 94 policies francesos el trajecte de Perpinyà Nord a la frontera, on treballen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.