Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Reprenen les obres de la rotonda de Melianta

Havien estat parades alguns mesos pel canvi de titular de la carretera

La construcció del giratori i el nou vial que connecta la carretera de Banyoles a Esponellà (GIP-5121) amb la urbanització Ciutat Jardí de Melianta, al terme de Fontcoberta, s'ha reprès fa pocs dies, un cop solucionats els problemes de caire tècnic i burocràtic que havien fet aturar les obres durant uns mesos. Les complicacions van sorgir –han explicat des de l'Ajuntament– perquè en el moment de tramitar el projecte –l'any 2010– la carretera era propietat de la Diputació i, en traspassar-se'n la titularitat a la Generalitat, es va haver d'adaptar el projecte a la normativa de la direcció general de Carreteres, que és més exigent en determinats aspectes. Arran del canvi –per exemple– s'ha hagut d'ampliar la separació entre la calçada i el bosc per on discorre la nova carretera.

La rotonda i el nou vial connectaran amb el carrer que fa la volta a la Ciutat Jardí, el que a la pràctica converteix aquest en una variant del barri de Melianta. Les obres han afectat el bosc de la Pedrera d'en Silet, que ha quedat dividit en dos. El projecte preveu que a l'interior de la zona arbrada hi condicionin una àrea de pícnic, així com un circuit de salut. Paral·lelament, s'hi preveu un pas subterrani que ha de permetre que la fauna del bosc es pugui desplaçar d'una banda a l'altra del vial. En conjunt, s'ha afectat una àrea d'uns 40.000 m².



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona