Infraestructures

El govern “ven” el ràfting per aconseguir vols per a Alguaire

Encetada la línia de negoci dels operadors d'esquí, ara es vol incidir en els esports d'aventura per ampliar l'activitat

Primers contactes amb majoristes i agències per un producte únic a Europa

Els esports d'aventura, amb el ràfting com a principal atractiu, són ara un dels nous objectius que s'ha fixat el govern català per atreure turistes al Pirineu mitjançant l'aeroport de Lleida-Alguaire, segons ha pogut saber aquest diari de fonts de la Generalitat.

La intenció és “vendre” el Pirineu de Lleida i especialment el Noguera Pallaresa com a reclam turístic, ja que es tracta d'un dels millors rius d'Europa per
a la pràctica d'esports aquàtics. Aquest projecte implica enfortir la línia
de negoci encetada amb l'esquí i aconseguir que agències i majoristes de viatges incloguin en els catàlegs ofertes i paquets de vacances per volar amb vols xàrter des de diversos països fins a Alguaire, i enllaçar amb hotels i empreses de turisme actiu.

L'escletxa oberta aquest hivern amb els britànics Neilson i Thomas Cook per portar esquiadors al Pirineu es vol ampliar ara al Pallars i la resta de les comarques de muntanya. L'avantatge és que hi ha poca oferta europea per aquest tipus d'activitats i que només hi ha rius similars al Pallaresa en alguns països de l'est d'Europa, tot i que encara no estan explotats per al turisme d'aventura i els esports, segons dirigents del govern.

En canvi, només a Lleida ja hi ha 178 empreses de turisme actiu, la majoria de les quals són al Pirineu
i “acaparen” un 80% d'aquesta activitat entre la primavera i la tardor,
amb uns 600.000 serveis, dels quals només el ràfting se'n queda un terç. Aquestes activitats ja criden l'atenció de visitants es-trangers, però encara no
s'ha formalitzat cap
oferta en la modalitat de paquets de setmana.

L'arribada d'esquiadors britànics a l'aeroport d'Alguaire va permetre al govern i a la Diputació de Lleida fer una primera acció, que va consistir a explicar les bondats de les comarques de Lleida als dirigents de Neilson i Thomas Cook, i a mig centenar de representants d'agències de viatges anglesos, convidats per aquest majorista del turisme. La primera impressió va ser positiva perquè van poder conèixer aquesta opció de futur i van valorar positivament les oportunitats del Pirineu a l'estiu. La mateixa Neilson té un catàleg d'aventura que no inclou, per ara, el ràfting.

La intenció del govern és convertir l'aeroport de Lleida en una plataforma d'arribada de vols xàrter com a principal aposta de futur i la més viable.

LA DATA

17.01.10
Es va inaugurar
l'aeroport d'Alguaire, que ara complirà dos anys i que té noves expectatives de futur.

LES XIFRES

178
empreses
de turisme actiu hi ha a Lleida, de les quals 143 es troben al Pirineu i fan un 80% dels serveis.
30.000
esquiadors britànics
passaran per Alguaire durant la campanya de neu d'aquest hivern, segons el govern.

Més vols i reserves gràcies a les nevades

Dilluns passat van arribar a l'aeroport de Lleida-Alguaire els dos primers vols britànics amb esquiadors i ahir en van arribar quatre més, establint-se un rècord de 1.200 passatgers. L'operació es repetirà cada setmana fins al 8 de gener, quan el contingent augmentarà, amb sis vols setmanals. Aquesta experiència s'acabarà a l'abril, amb el final de la campanya de neu.

Neilson i Thomas Cook estan satisfets perquè les reserves han anat creixent, gràcies a què a les estacions ja hi ha bons gruixos de neu i que fa prou fred per engegar els canons d'innivació artificial.

Així mateix, tot el procés logístic de desembarcament, control duaner, recollida d'equipatges i trasllat als
autocars també funciona
de manera més ràpida que
a l'aeroport de Tolosa, on anaven fins ara aquests
vols que noliejava el majorista de vacances britànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona