Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

L'Ajuntament de Garrigàs s'oposa a la variant triada

L'alcalde, Josep Masoliver, presentarà recurs al projecte de la Diputació

Es preveu fer un pont al passallís del Fluvià i construir una variant que eviti el pas de cotxes pel nucli de les Cases Noves

L'Ajuntament de Garrigàs es va mostrar contrari a l'opció escollida pel servei de xarxa viària local de la Diputació, que preveu convertir l'actual passallís sobre el riu Fluvià en un pont, en una primera fase, i construir una variant de la carretera GIV 6226 per evitar l'actual pas de la carretera per dins del nucli urbà del barri de les Cases Noves, en una segona.

L'alcalde de Garrigàs, Josep Masoliver, va confirmar l'oposició del seu Ajuntament a l'opció triada per la Diputació de la qual, malgrat que admet conèixer-la, afirma que aquesta setmana encara no tenia una confirmació oficial. “Quan es va presentar, i d'això ja fa cinc anys, hi havia tres alternatives i nosaltres vam consensuar amb la Diputació l'alternativa número u. Posteriorment va passar pel filtre de Medi Ambient i l'opció triada no els va anar bé i es van decantar per la número dos”, va explicar Masoliver. L'Ajuntament de Garrigàs veu de bons ulls la primera fase del projecte, que consisteix a substituir l'actual passallís a nivell per un pont.

“No hi ha dubte que el passallís s'ha de convertir en pont –explica Masoliver–. Ara la carretera està passant per dins del nucli de les Cases Noves. Veiem bé que, si es fa un pont nou, ja s'aprofiti per treure la carretera d'aquest veïnat i amb l'opció que havíem escollit abans això ja era possible.”

La Diputació va aprovar en el darrer ple el projecte de construcció d'un pont i un vial per un pressupost previst de prop de 4 milions d'euros. Les obres es farien en diferents fases, la primera (el pont), la més costosa amb un pressupost al voltant dels 3,3 milions d'euros. L'alcalde ja ha fet saber que presentarà al·legacions al projecte per impedir la variant que contempla l'opció escollida inicialment pel servei de xarxa viària local de la Diputació.

LA FRASE

Hi havia tres opcions i en vam consensuar una amb la Diputació. Ara s'han decantat per una altra
Josep Masoliver
Alcalde garrigàs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona