Infraestructures

energia

Els alcaldes donen per perdut el soterrament de la MAT

Els alcaldes afectats per la línia de 400 kV en el tram entre Santa Llogaia i Bescanó es limitaran ara a negociar-ne l'impacte

Ahir es van reunir a Girona amb el director general d'Energia

L'AMMAT (Associació de Municipis Contra la MAT) dóna la batalla del soterrament de la línia de 400 kV entre Bescanó i Santa Llogaia per perduda. Alguns dels alcaldes afectats es van reunir ahir amb el director general d'Energia i Mines, Josep Canós, i el delegat del govern, Eudald Casadesús, per tractar precisament d'aquest tema. A la sortida de la reunió, el president de l'AMMAT, Xavier Quer, va ser concloent: “Ens han dit que la declaració d'impacte ambiental ja està aprovada amb un traçat aeri, i que per tant ja està tot fet.” Els propers passos han de ser la declaració d'utilitat pública de l'obra, la presentació del projecte executiu i la posterior resolució d'al·legacions. Un cop Red Eléctrica hagi respost, el Consell de Ministres hi haurà de donar el vistiplau per començar ja els treballs. Això no serà abans de final del 2012.

Per Quer, ara del que es tracta és que cada ajuntament i propietari negociï amb Red Eléctrica les correccions necessàries del traçat definitiu per reduir l'impacte de la infraestructura. A més, va afegir que “des de la Generalitat s'han compromès a estar al costat del territori en el moment de negociar amb Red Eléctrica”, tal com va reconèixer també la mateixa Generalitat en una nota. El govern, de fet, va valorar que la línia de 400 kV permetrà reforçar la xarxa elèctrica de les comarques gironines.

En la concentració prèvia a la reunió, el regidor de Medi Ambient de Canet d'Adri, Albert Riera, va insistir en la necessitat del soterrament: “No volem que la Generalitat ens vengui a les grans empreses.” També va reiterar que no s'ha demostrat la necessitat de la línia i el greuge comparatiu amb el tram de la interconnexió.

LA FRASE

No és una rendició, és una realitat, i ara cadascú ha de lluitar per minimitzar l'impacte al territori
F. Xavier Quer
president de l'ammat

Concentració de suport als alcaldes

Una trentena de persones es van concentrar davant de la seu de la Generalitat a Girona amb pancartes en contra de la MAT i a favor del soterrament. Va ser just abans de la reunió, i a part d'alcaldes i regidors també hi va haver el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència Toni Strubell. Per Strubell, “CiU ara té una gran oportunitat per demostrar que pinta alguna cosa”, i ha d'escollir entre el territori i els interessos de les elèctriques i l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona