Infraestructures

Neu i inversions per a una bona temporada d'esquí

Tot i la situació econòmica, inverteix mig milió d'euros en millores a pistes, accessos i serveis

La previsió meteorològica fa preveure neu de qualitat

La nevada del cap de setmana passat ha deixat gruixos de fins a 70 centímetres a les zones més altes de Vallter 2000. Com que s'ha produït en abundància i abans del que acostuma a ser habitual, fa ser optimistes els responsables de l'estació en preveure que serà una bona temporada. A més, les previsions dels propers dies apunten, si no es capgiren, que la situació meteorològica reforçarà aquests gruixos i sobretot farà baixar les temperatures, amb la qual cosa els aspersors podran fabricar neu a dojo. Si no hi ha canvis d'última hora que facin avançar l'inici de temporada, les pistes s'obriran l'últim cap de setmana d'aquest mes. Vallter afronta la temporada amb una inversió de mig milió d'euros, tot i la situació econòmica precària en què es troba. Aquesta inversió se centra sobretot en el manteniment dels remuntadors, així com en diverses millores a les pistes –al Bac de Barquins, al Clot, al Puig de Lladres– i més paravents. La resta de la inversió ha servit per millorar el paviment de 3,5 quilòmetres de la carretera d'accés a l'estació i per millorar el magatzem d'aigua i la xarxa de neu.

Vallter va rebre la temporada passada més de 60.000 esquiadors i visitants i, a l'estiu, ha mantingut l'estació parcialment oberta, amb el telecadira que du fins al naixement del riu Ter, a Ulldeter, i amb una oferta lúdica, com la pista de tubbies i els ponis, que s'afegeixen als atractius naturals que converteixen la zona en una de les més freqüentades per excursionistes o per persones que simplement volen fer una passejada en plena natura. És una estació d'esquí alpí de proximitat i familiar i compta amb una àmplia oferta de cursets i d'activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.