Infraestructures

BAIX EBRE

L'Ampolla ampliarà el port esportiu tot i la crisi i l'oposició dels veïns

L'Ajuntament aprova el pla especial que preveu la construcció de 270 amarres

L'associació de veïns rebutja el projecte, que afecta dues platges

El turisme és la principal activitat econòmica de l'Ampolla i per impulsar aquest sector l'Ajuntament projecta l'ampliació del port esportiu, amb la construcció de 270 amarres. Tot i la situació de crisi econòmica, l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, sosté que l'ocupació del port (amb 423 amarres) és gairebé del 100% i que per potenciar el turisme és “vital” ampliar-lo.

Aquest no és un projecte nou, sinó que l'Ajuntament de l'Ampolla va iniciar-ne la tramitació fa cinc anys, però l'oposició veïnal i el govern català van aturar el projecte. De fet, l'associació de veïns de l'Ampolla tornarà a presentar al·legacions contra el projecte (l'anterior en va rebre més de 4.000). Els veïns rebutgen la desaparició de les platges de l'Arquitecte i els Pinets i consideren l'ampliació del port un “atemptat” ambiental. Per la seua banda, Arasa ha precisat que s'habilitarà una platja artificial, perpendicular al mar. “Es farà una platja nova que duplicarà la superfície de la platja de l'Arquitecte”, explica l'alcalde de l'Ampolla.

L'ampliació del port, però, no és un projecte a curt termini. Aquesta setmana s'acaba el període de presentació d'al·legacions que l'Ajuntament respondrà abans de l'aprovació definitiva del projecte. Posteriorment, es necessitarà la iniciativa privada per executar la construcció de les amarres i els locals comercials. Un projecte valorat en uns quinze milions d'euros.

LA FRASE

A l'Ampolla no tenim indústries i per créixer és vital el desenvolupament del sector turístic
Francesc Arasa
ALCALDE DE L'AMPOLLA

LA XIFRA

15
milions d'euros
és el cost aproximat de l'ampliació del port esportiu de l'Ampolla amb 270 amarres.

Més de 500 firmes contra el projecte

L'associació de veïns de l'Ampolla ha recollit en un parell de setmanes més de 500 firmes contra el pla especial del port i avui dilluns les presentarà al registre de l'Ajuntament. També Ecologistes en Acció rebutja l'ampliació del port esportiu i ha demanat la paralització immediata del pla perquè “no respon a cap criteri econòmic racional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona