Infraestructures

equipaments

Adeqüen l'antic ajuntament de Palau-sator

El convertiran en un local social i cultural del municipi

Fa onze anys que l'Ajuntament va canviar d'edifici

L'antic edifici de l'ajuntament de Palau-sator, que és una casa medieval ubicada al nucli antic i adossada a la muralla que volta el poble, es rehabilitarà. L'alcalde de Palau-sator, Joan Sabrià, vol reconvertir l'edifici que va deixar les dependències municipals fa uns 11 anys –quan van fer un ajuntament nou fora muralles– en un equipament cultural i social del municipi. En aquest punt, l'alcalde va parlar d'una oficina de turisme, un centre del futur parc natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter o un local de reunió de la gent del poble.

“Volem treure un profit de l'edifici”, va recordar l'alcalde, i més quan en aquest temps en què no disposàvem de dependències municipals només s'utilitzava com a magatzem “i poca cosa més”. “No serveix de res.” L'alcalde va recordar que ja van estar a punt de llogar l'immoble a un artista per deu anys però el conveni no va arribar a bon terme, i, com que tampoc no estava disposar a vendre el patrimoni municipal, finalment es va decidir rehabilitar-lo.

El projecte

Per poder conservar aquest patrimoni, l'Ajuntament va encarregar un projecte que ha redactat l'equip d'arquitectes Reverendo-Ginesta de Girona. L'arquitecte Quim Ginesta va explicar que la finalitat del projecte, que té un pressupost de 184.335,19 euros i un termini d'execució de 10 mesos, és “retornar l'edifici al seu aspecte inicial”. En aquest sentit, el canvi de la façana principal de l'antic ajuntament serà la desaparició de la balconada. A l'edifici hi ha una planta baixa i un pis. A la planta baixa hi haurà dues sales, a part d'uns lavabos. I al primer pis, una sala de reunions i exposicions. El projecte està en tràmit, es fa dins el pla d'obres de la Generalitat i resta pendent d'un informe favorable de la Comissió de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat.

LA XIFRA

11
anys
és el temps que fa que les dependències municipals es van traslladar a l'ajuntament nou que van fer fora muralles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona