Infraestructures

maresme

Adif deixa en mans de Renfe l'accés a la platja d'Arenys

La reforma per tancar l'estació impedirà anar a la façana marítima

La companyia ferroviària pot decidir, amb converses amb l'Ajuntament, si fa un pas cap a mar mentre no hi ha el definitiu

Les obres que està portant a terme Adif a l'estació d'Arenys de Mar acabaran amb el tancament del recinte amb balles i per tant es blindarà qualsevol accés a la platja. Tot i les reivindicacions dels veïns de la zona perquè es mantingués un pas i no haguessin de desplaçar-se fins a la riera per anar fins a mar, el projecte no ho va tenir en compte. És per això que ara des d'Adif es considera que no és responsabilitat seva obrir un pas alternatiu i en tot cas depèn de Renfe, que és qui gestiona les estacions. Segons van explicar fonts de la companyia ferroviària, el fet que es tanqui l'estació no vol dir que no es pugui arribar a un acord amb el consistori per fer algun accés mentre no es fa el que hi ha projectat per anar des de la carretera a la platja.

Des de l'oposició, alguns grups com ara el PSC i ICV, han reclamat al govern en minoria de CiU i el PP que es faci fort per reclamar que Renfe deixi un pas alternatiu per continuar creuant a la platja.

Un pas, a la riera

Els veïns, acostumats a creuar per anar a la platja que hi ha davant de l'estació, no tenen gaire lluny el pas de la desembocadura de la riera. El fet de tenir un pas a prop i l'accés pendent que ha de fer l'empresa pública Gisa des de la carretera fins a mar, no han contribuït a satisfer les demandes veïnals. Així, el mateix delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, apuntava en la presentació del projecte, que es va fer a principi de l'any passat, que la manca d'accés es resoldria amb l'obra de Gisa. A l'acte, també el president d'Adif, Antonio González, coincidia en la urgència de reformar l'estació i en tot cas de buscar solucions per facilitar els accessos a la platja.

LA XIFRA

2,4
són els milions d'euros en què es van pressupostar les obres per reformar l'estació d'Arenys de Mar.

Agilitzar les obres endarrerides

Les obres que porta a terme Adif van començar abans de l'estiu, però l'empresa va presentar concurs de creditors i no ha estat fins al setembre que s'han pogut reiniciar els treballs. La reforma suprimirà els passos de les andanes per construir el pas subterrani que hi doni accés per evitar que es creuïn les vies. S'instal·laran ascensors i es farà el tancament pel costat de mar. Els treballs, amb un cost de 2,4 milions, s'havien d'enllestir amb deu mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona