Infraestructures

maresme

Arenys de Mar vol treure el carril bici perquè és perillós

La regidora de Governació assegura que no es va fer cas de la recomanació policial de no fer-lo al costat dels aparcaments

Ara diu que s'ha de reorganitzar i mirar si es pot posar en un altre lloc

El carril bici al tram final de la riera d'Arenys de Mar que es va inaugurar a principi d'any té els dies comptats. El nou govern municipal de CiU i el PP ja ha manifestat que té la intenció de suprimir aquest vial per la perillositat que suposa per als ciclistes, que s'han de moure per esquivar els cotxes que hi aparquen en doble fila. Segons va explicar la regidora de Governació, Belén Quintero (PP), la voluntat és treure'l i repensar si es pot posar en un altre lloc. Una possibilitat seria ajuntar el carril de pujada i de baixada a l'altre costat, on hi ha les terrasses. Abans, tal com apunta Quintero, s'haurà de discutir l'espai disponible, ja que s'havia parlat que un cop urbanitzada la riera algunes terrasses es mantinguessin tot l'any.

La regidora sosté que la policia ja va desaconsellar a l'anterior govern tirar endavant el projecte del carril bici en el tram final de la riera. Els arguments eren la proximitat amb els aparcaments i la poca amplada del carril. Quintero va aclarir ahir que ella mateixa, i no pas l'anterior govern, havia demanat un informe per escrit de la policia on constaven les recomanacions mínimes que hauria de tenir aquest vial reservat per als ciclistes. CiU, ara al capdavant del govern, ja va prometre en campanya electoral que suprimiria el carril bici si guanyava les eleccions per guanyar més aparcament.

També es reordenarà el trànsit a la part alta de la riera, on també hi ha un tram de carril per a bicicletes. L'Ajuntament està en converses amb l'empresa que gestiona la zona blava de la riera per convertir aquest sector en places de zona verda, reservada únicament per als veïns, que hauran d'acreditar-se per poder-hi aparcar.

LA FRASE

La poca amplada i la situació del carril al costat dels cotxes aparcats el fan del tot insegur
Belén Quintero
regidora de governació (PP)

ERC desconeix cap informe policial

ERC, que formava part de l'anterior tripartit i portava Governació, va respondre ahir que no tenia constància de cap informe i de les recomanacions policials. La regidora d'ERC, Annabel Moreno, va explicar que el seu grup vol mantenir el carril i que si els cotxes aparquen en doble fila és un altre problema que cal solucionar. “Aquest govern soluciona tot el que el fa nosa fent-ho desaparèixer, segur que hi ha altres solucions”, apunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona