Infraestructures

mobilitat

Preveuen obrir al setembre el nou enllaç directe entre Fornells i Vilablareix

El vial permetrà fer nous recorreguts i reduir les cues a les hores punta a la ‘pota' sud de Girona

Connectarà amb l'N-II sense passar per la capital

El nou vial que connectarà de manera directa els municipis de Fornells de la Selva i Vilablareix està previst que s'obri al trànsit al setembre. L'enllaç, que ha executat Adif està gairebé acabat, però les pilones de formigó encara hi barren el pas als vehicles. L'ens públic està pendent que d'aquí a un mes s'acabin els treballs al sector, on l'empresa té un solar en el qual acumula terres que s'han anat extraient amb l'avanç de la tuneladora de Girona. Un cop s'acabi el pas continuat de camions per aquest àmbit, es preveu que ja es podrà obrir el nou enllaç.

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, admet la importància de l'obertura del vial per al municipi: “Ens connecta directament amb l'N-II”, va explicar. En aquest sentit, Mascort subratlla que la connexió “serà un valor afegit per al polígon industrial”. Molts veïns de Vilablareix esperen fa temps l'obertura del nou vial, ja que evitarà que obligatòriament hagin de passar per Girona i els permetrà estalviar-se quilòmetres i temps. “Serà un autèntic canvi de xip per a molta gent”, admet Mascort, que veu el nou vial com un generador de noves rutes per als conductors que, entrant per Fornells, es vulguin dirigir cap a Salt o que vulguin anar directament a Mas Xirgu.

Menys cues per Girona

El nou vial s'agafarà a la rotonda que hi ha a tocar de Ferros Puig i permetrà dirigir-se gairebé en línia recta cap a Vilablareix pel pont fet per Adif que permet superar la nova línia del TAV que s'ha executat al límit de Fornells de la Selva amb el municipi de Vilablareix. Aquesta nova ruta permetrà també reduir les cues que es generen en hores punta a l'entrada sud de la ciutat a tot el tram de l'Avellaneda, i també reduir els embussos que es produeixen en determinats moments del dia a la rotonda de Mas Gri. També comportarà un augment de trànsit a Vilablareix, i l'Ajuntament vol aprofitar-ho per generar-hi activitat econòmica.

LA DATA

09.2011
El mes de setembre
és quan es preveu que s'obrirà la nova connexió directa entre Fornells i Vilablareix.

LA FRASE

El nou vial dóna accés directe a l'N-II i valor afegit al polígon. Serà un canvi de xip per a molta gent
David Mascort
alcalde de Vilablareix


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona