Infraestructures

infraestructures

Govern i Estat activen la futura estació del Logis

Recoder i Blanco van signar ahir un protocol per treballar-hi conjuntament

El conseller de Territori, Lluís Recoder, i el ministre de Foment, José Blanco, van signar ahir, en el marc del Saló Internacional de la Logística de Barcelona, un protocol de col·laboració que posa les bases per al desenvolupament de les quatre grans estacions logístiques intermodals previstes a Catalunya dins del pla estratègic estatal per a l'impuls del transport ferroviari de mercaderies: a l'Empordà, el Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès. A partir de la seva inclusió en la xarxa bàsica, l'Estat es compromet a dotar les terminals de bons accessos viaris i ferroviaris, i de baixadors de 750 metres de llarg com a mínim, seguint els actuals estàndards europeus.

Pel que fa al Logis, ara batejat com a Centre Intermodal Penedès, es preveu que ocuparà unes 150 hectàrees entre l'Arboç, Banyeres i Sant Jaume dels Domenys, i comptarà amb connexió ferroviària tant en ample ibèric com europeu. Segons el protocol, ambdues administracions duran a terme ara “els estudis necessaris de viabilitat logística i econòmica, així com de definició de model de promoció i gestió” de l'estació, preferentment de participació publicoprivada. El Departament de Territori redactarà a més treballs concrets sobre l'encaix territorial i urbanístic de la terminal, la seva accessibilitat i el mercat logístic, que es compromet a lliurar al ministeri a final d'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona