L'INCASÒL promou per primer cop habitatge amb sistema industrial que redueix els terminis de construcció a la meitat

L'edifici que s'ha començat a «assentar» aquest dimarts a Torelló està format per 48 mòduls que s'han construït durant quatre mesos a la seu de l'empresa Modultec a Gijón (Astúries). Aquests mòduls es col·locaran les properes hores de manera que amb quatre dies el nou bloc d'habitatges serà visible. Posteriorment es trigarà un mes més en tenir el bloc acabat amb tots els seus serveis. Anteriorment l'administració havia utilitzat tècniques industrialitzades en la construcció d'escoles i edificis sanitaris.

L'arquitecte, Jordi Roig, diu que aquest sistema s'assenta en construir un edifici «en porcions' dins d'una fàbrica. Posteriorment és «descolla» per fer el seu trasllat i un cop al punt on s'ha d'establir «s'acobla» a l'emplaçament definitiu per acabar-ne el muntatge i connectar-lo a serveis com ara el sistema de sanejament, la xarxa elèctrica o l'aigua sanitària.

Roig, que forma part del Taller d'Arquitectes Col·laboradors, explica que no es tracta de crear edificis sense personalitat. Roig defensa que caldria fer una producció industrialitzada on els habitatges «no es clonessin» i que es podessin adaptar en aspectes com ara les distribucions interiors segons «cada una de les necessitats». A partir dels models i necessitats aquests moduls s'anirien tunejant en l'aspecte. Tenir aquest tipus d'habitatges 'en estoc' permetria poder-se anar fent demanda en funció de les necessitats «del mercat o la població».

Els costos, per ara, de construir aquest tipus d'habitatges són força similars perquè al estar aplicant «innovació» això encara no permet una «producció en cadena» que és un aspecte determinant que acaba marcant el preu segons explica el director d'INCASÒL, Miquel Bonilla. Pel dirigent d'aquest organisme públic aquest tipus de projecte han d'acabar permeten en el futur obtenir nou processos constructius amb «fiabilitat» i «confortabilitat» amb un preu de l'habitatge més econòmic. Per Bonilla serà important en el futur incorporar amb «normalitat» aquestes tècniques de construcció corregint els problemes que puguin anar sortint.

L'edifici que es construeix amb aquesta nova tècnica està format per una planta baixa i tres pisos d'alçada. En total acollirà 36 habitatges (nou per planta) tots amb dos dormitoris menys a la planta baixa on hi haurà dos habitatges amb només un dormitori. L'edifici tindrà una tanca perimètrica amb un jardí, jocs infantils i bancs.

El projecte d'INCASÒL l'executa la unió temporal d'empreses (UTE) Imapro formada per l'empresa osonenca PRHOSA i l'asturiana Modultec. Aquesta UTE va ser una de les empreses guanyadores de dos concursos convocats per la Secretaria d'Habitatge i l'INCASÒL per incorporar nous sistemes i tecnologies en la construcció d'habitatge protegit. Altres innovacions en construcció també s'aplicaran en promocions d'habitatge públic a Callús (Bages), Masnou (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), Banyoles (Pla de l'Estany) i Torelló (Osona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona