Infraestructures

equipament

El futur alcalde d'Anglès dóna el teatre per perdut

L'Ajuntament va llogar la sala Paladium l'any 1986 com a teatre municipal

Ara l'edifici, que cau a trossos, ha passat de zona d'equipaments a zona urbana

El que serà el nou alcalde d'Anglès, Pere Espinet, no aconseguirà salvar la sala Paladium com a centre del teatre municipal. El seu grup independent, Per Anglès Units (PAU), fa temps que lluita perquè es faci un informe sobre les carències i perills que representa un local que ha donat prou proves de la seva inseguretat. Construït a la meitat dels anys seixanta, presenta, com a mínim, les sospites que té aluminosi. Hi ha, però, proves més clares, com ara que fa uns quants anys van caure, ni més ni menys que 100 metres quadrats de plaques de guix, i a més el sostre encara està fet d'uralita, un material absolutament prohibit.

El síndic de greuges ha demanat reiteradament informes tècnics sobre la situació del teatre, però mai no ha rebut resposta. D'altra banda, les sortides de gas de la calefacció donen directament al carrer, en lloc de tenir una xemeneia com a conducte. La cosa es complica pel fet que el pla general ha requalificat l'edifici d'equipaments a zona urbana.

LA FRASE

Ara, amb la requalificació, ja no podem fer res per salvar el teatre municipal
Pere Espinet
futur alcalde d'anglès

Ara qui mana és l'amo del terreny

El candidat de PAU, Pere Espinet, que va obtenir la majoria absoluta, té clar que el Paladium haurà de deixar de ser la seu del teatre municipal. L'edifici va ser construït a la meitat dels anys seixanta, i l'any 1986 l'Ajuntament el va llogar per uns 60.000 euros al mes perquè fes les funcions de teatre municipal. El deteriorament, però, s'ha fet evident any rere any, fins al punt que ara representa un greu perill per als seus usuaris. Els tècnics municipals es neguen a fer-ne una valoració perquè argumenten que no hi ha diners per pagar-la. El síndic de greuges l'exigeix i el darrer equip de govern mira cap a una altra banda. Pere Espinet, que serà el nou alcalde, ho veu malament pel fet que s'ha requalificat l'espai. “Ara mana l'amo”, assegura, i és difícil que hi inverteixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona