Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

La provisionalitat de la cruïlla de la recta de Fares preocupa Besalú

L'Ajuntament s'adreçarà a Carreteres per saber quan es desdoblarà la C-66 fins a Cornellà i es construirà l'enllaç definitiu en aquest punt

L'Ajuntament de Besalú ha expressat la seva preocupació per la possibilitat que la cruïlla de la C-66 a la recta de Fares per accedir a la vila, que és provisional, romangui tal com està molts més anys dels previstos inicialment. “Demanarem al departament quines intencions té en relació amb aquest punt, que és especialment perillós”, ha manifestat l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, que compta reunir-se els pròxims dies amb el director general de Carreteres per tractar la qüestió.

A la zona de la cruïlla hauria de començar el tram de la C-66 que està previst desdoblar fins a Cornellà del Terri. El consistori tem que les restriccions en els pressupostos de la Generalitat obliguin a ajornar el projecte, en el qual s'hauria de preveure la conversió de la cruïlla de la recta de Fares en un enllaç de dos nivells.

Si Carreteres confirma que no es podrà executar a curt termini –com tem el consistori–, aleshores l'Ajuntament de Besalú demanarà que es resolgui –amb una rotonda, per exemple– el punt concret del trencant.

Gir a l'esquerra

La cruïlla va entrar en servei l'estiu del 2007, en obrir-se la variant de Besalú. El fet que la intersecció estigui en un sector on se sol córrer força (malgrat que el límit de velocitat està fixat a 80 km) i que per trencar cap a aquesta vila calgui envair el carril contrari, va motivar des del primer moment que tant l'Ajuntament de Besalú com el veí de Sant Ferriol expressessin la seva preocupació. Ja en aquell moment es va demanar que en lloc de deixar-ho així es fes una rotonda provisional, cosa que la Generalitat no va acceptar, argumentant que el tram no implicava tant de perill com temien els ajuntaments. Uns centenars de metres cap al nord fa pocs mesos es va produir un accident en el qual va morir un noi de Besalú, però concretament a la cruïlla fins ara no hi ha hagut incidents de consideració. D'altra banda, arran de la pressió dels ajuntaments, el gener de l'any passat van instal·lar punts de llum al trencant.

No es faran les obres a curt termini

Encara que el desdoblament de la C-66 entre Cornellà i Besalú no fos víctima de les restriccions pressupostàries, la seva estrena aniria per llarg. L'octubre de l'any passat tot jut va entrar a exposició pública l'avantprojecte. Si el procés no tingués complicacions, l'adjudicació no es faria fins a finals d'aquest any i els treballs durarien uns tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona