Infraestructures

hostalric

La reforma de la muralla s'inaugurarà amb set pedaços

La reforma de la muralla d'Hostalric és previst que acabi el mes de maig que ve, però de manera incompleta. El litigi que van presentar set propietaris de garatges construïts a principis del segle XX, en no estar d'acord amb el preu de les expropiacions, farà que s'hagi d'inaugurar amb set pedaços, ja que el jutge, arran del litigi d'aquests set propietaris, va resoldre aturar les obres cautelarment.

Tots els intents que ha fet l'equip de govern, que encapçala Josep Maria Frias (CiU), han estat inútils, i finalment s'ha decidit acabar la restauració i remodelació de la muralla abans d'esperar una resolució judicial ferma que podria trigar anys a fer-se efectiva. Actualment a la muralla hi ha 46 habitatges i a principis del segle XX els propietaris hi van construir garatges adossats. Una part important de les obres de remodelació consistien a enderrocar aquests garatges situats a la part posterior per fer-hi un vial públic. L'Ajuntament va decidir indemnitzar amb 141.000 euros els veïns afectats, la qual cosa representava uns 3.000 euros per a cadascun. El desembre del 2009 es van començar els treballs d'enderroc dels garatges i de les terrasses que s'hi havien construït, en alguns casos a sobre. L'estiu del mateix any els set propietaris que hi estaven en desacord van presentar el contenciós que va aturar cautelarment les obres en l'espai que els afectava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.