Infraestructures

equipaments

Argelaguer estrena el pavelló, quan fa quatre anys que van començar les obres

El recinte, que ha costat 1,5 milions d'euros, està pensat per fer-hi esport i, sobretot, per organitzar-hi espectacles i esdeveniments culturals

Les complicacions de caire tècnic i les dificultats per aconseguir finançament han eternitzat les obres del pavelló polivalent d'Argelaguer, que per fi s'inauguren dissabte, gairebé quatre anys després que comencessin les obres. “Aixecar l'edifici va ser relativament fàcil, el més complicat ha estat equipar-lo”, explica l'alcalde, Josep Dorca. Tot plegat ha costat 1,5 milions d'euros aproximadament, cost cobert amb diners de dues convocatòries diferents del pla d'obres i serveis, l'ajuda de la Diputació, recursos del propi Ajuntament, els fons del pla Zapatero i unes quantes subvencions “agafades d'aquí i allà”, com ara una de l'ONCE, per fer la rampa que salva un desnivell dels accessos. I si els diners no fossin prou un problema, l'endarreriment de la urbanització veïna al pavelló (de promoció privada) va fer que la connexió de serveis tampoc es pogués fer a temps.

Projectat per l'equip d'arquitectura de Daniel Mallarach, el pavelló ocupa una superfície de 1.200m², entre l'ajuntament i la vella pista poliesportiva descoberta. La pista del pavelló, que es pot dividir en tres de transversals, no té grades i està equipada amb un escenari mòbil perquè el recinte es vol fer servir molt per a espectacles i altres activitats de caire cultural. A la llarga hi instal·laran un equip de focus fixe. En un extrem del recinte hi ha situats el vestíbul, tres vestidors amb lavabos, un magatzem i una sala de màquines. També hi ha tres sales polivalents –una es condicionarà com a gimnàs–, entre altres espais. Pensant amb l'acústica, hi abunda la fusta, tant al sostre com als laterals. Part de l'energia consumida s'obtindrà de plaques solars.

LA XIFRA

1,5
milions
és el cost de l'edifici, que es cobrirà amb recursos provinents de diferents administracions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona