Preveuen fer a Ventalló el centre d'esquí nàutic que es va descartar a Pals i Torroella de Montgrí

S'ampliarà un llac, se'n farà un de nou i es construirà una residència per a esportistes

Ventalló acollirà el centre de tecnificació d'esquí nàutic que promou la federació catalana si rep el vistiplau dels diversos departaments de la Generalitat. Aquest projecte es va descartar a Torroella de Montgrí i a Pals, per l'impacte que podria tenir a la zona del futur parc natural del Montgrí. El centre està previst en el pla urbanístic que l'Ajuntament ha aprovat inicialment i que encara ha de rebre el vistiplau tant d'Urbanisme com de Medi Ambient.

Segons l'alcalde, Narcís Gasull, i el regidor d'Urbanisme, Salvi Puigbert, el pla general preveu ampliar la zona d'estanys que hi ha a la població i construir un centre d'allotjament per a trenta atletes al nucli de Valveralla. Precisament, l'equip de govern ha decidit fer l'equipament lluny dels llacs per evitar els problemes d'inundabilitat que hi pugui haver en aquella zona.

Aquest projecte, segons van explicar, substituirà el pla especial anomenat dels Gorgs –del 1992–, que preveia construir una zona hotelera i de càmpings de 10.000 metres quadrats. Aquesta antiga idea queda descartada per l'impacte que tindria, però es mantindran les activitats del centre privat d'esquí nàutic que hi ha ara i les instal·lacions del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, anomenades el Llac de l'Aventura. Aquesta zona d'estanys està situada al terme de Ventalló, tot i que queda molt a prop de Torroella de Fluvià.

Tallers industrials

Una altra modificació que preveu el pla urbanístic és la conversió de la zona industrial prevista en un espai per instal·lar-hi tallers petits per a empreses. La superfície d'aquesta zona econòmica es manté com estava.

Cent cases en vint anys

m.v.

El pla general de Ventalló, que substituirà les normes subsidiàries del 1993, les quals han estat objecte de diverses modificacions, preveu 200.000 metres quadrats de sòl urbà i urbanitzable. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, això suposa una reducció de 40.000 metres quadrats respecte al POUM que havia elaborat l'anterior equip de govern i que aquest nou govern ha tirat enrere. «Si tenim en compte que es preveuen 20.000 metres quadrats de zona d'equipaments, la reducció serà de 60.000 metres», va dir Puigbert. De fet, el pla general només preveu zones de creixement a Ventalló i els Masos, però no als altres vuit nuclis que hi ha al municipi. Concretament, es permetrà fer cent habitatges en vint anys i només podran tenir planta baixa més un pis. El pla preveu la construcció de dos vials per unir Ventalló i els Masos, que encerclaran una gran zona verda enmig dels dos nuclis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona