Infraestructures

mobilitat

Els Mossos retallen la tractorada contra les rondes

Tan sols autoritzen que els vehicles circulin per l'avinguda Maresme, però no pels carrers del centre de Mataró

Els convocants de la manifestació asseguren que tota la comitiva arribarà fins a l'Ajuntament

Prop d'una trentena de tractors està previst que circulin demà pels carrers de Mataró per protestar contra els projectes de la ronda de Mataró i la ronda del Baix Maresme. A les onze del matí, sortiran des del monument a la Laia l'Arquera i, a dos quarts de dotze seran davant de la seu del Consell Comarcal. Des d'allà, es vol que la manifestació avanci cap a la plaça de les Tereses camí cap a l'Ajuntament, destinació final. i on es llegiran proclames i s'organitzarà una botifarrada. L'itinerari, però, es podria veure alterat per les darreres ordres dels Mossos d'Esquadra, que només han donat permís als tractors per circular per l'avinguda Maresme, és a dir, per l'antiga N-II i, en canvi, els prohibeixen entrar als carrers de la ciutat, tal i com havien fet en anteriors protestes.

A l'hora de tancar aquesta edició membres de la plataforma convocant, Preservem el Maresme, continuaven fent gestions per aixecar la prohibició. Tot i això, un dels portaveus de la coordinadora, Antoni Esteban, assegurava ahir que farien tot el possible perquè els tractors comencessin i acabessin el trajecte previst.

Ja són 62 entitats

A mesura que s'ha anat apropant l'acte reivindicatiu, la plataforma ha vist com ha anat creixent el nombre d'entitats integrants. Dimarts n'eren 48, dimecres van arribar a les 50 i ahir, a menys de dos dies de la tractorada, ja n'eren 62, entre les quals, formacions polítiques com ara ICV-EUiA, la CUP i Revolta Global. Totes elles estaran a la capçalera de la manifestació de demà mentre que, més enrere, es preveu la presència de representants d'altres partits polítics com ara ERC i també algun de CiU, que han anunciat que hi participaran. Fonts de Preservem el Maresme no podien amagar la satisfacció pel nivell d'acceptació assolit en les darreres setmanes. “Ara només cal omplir els carrers de Mataró”, van concloure.

LA XIFRA

62
entitats
conformen actualment la coordinadora Preservem el Maresme, fundada al juny per tan sols 22.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona