Infraestructures

Argelaguer tornarà a tenir una avinguda de plataners, com fa 50 anys

La recuperació dels arbres és una qüestió emotiva però també estètica, ja que ajudarà a fer que la travessera urbana adopti un aspecte de passeig

Juntament amb la millora del barri antic i dels passos per sobre del torrent del Vinyot –que travessa el poble–, una de les actuacions del programa Viure al Poble a Argelaguer serà la plantació d'un centenar d'arbres als extrems de l'antiga travessera de la carretera C-150, convertida en una via urbana des que va entrar en servei l'autovia A-26. La intenció és recuperar l'any que ve l'aspecte que aquest espai havia tingut fins a finals de la dècada dels seixanta, quan es va decidir –tal com va passar amb molts pobles i ciutats– fer desaparèixer les fileres de plataners de les vores de les carreteres. La tala dels arbres va permetre eixamplar les calçades, però es va perdre un element estètic molt habitual a Catalunya durant un segle i mig, des que es van plantar plataners als marges de les vies de comunicació durant l'ocupació napoleònica. “Per a la gent de 60 anys amunt, és una qüestió de nostàlgia”, reconeix l'alcalde, Josep Dorca, que destaca també el fet que els plataners ajudaran a fer que l'antiga travessera sigui un passeig.

El projecte, elaborat per l'equip d'arquitectura Mallarach, d'Olot, preveu plantar els arbres als extrems de la travessera, però no pas a la part central, que està edificada. En un extrem, en direcció a Olot, n'hi plantaran uns 60 i a l'altre, uns 50. La intervenció anirà acompanyada de la reforma de les voreres i del clavegueram. El cost serà d'uns 200.000 euros, que l'Ajuntament cobrirà no només amb recursos de Viure al Poble (100.000 euros) sinó també amb una línia d'ajudes de Medi Ambient (70.000 euros) i el pressupost municipal (30.000 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona