Infraestructures

infraestructures

Els duaners francesos protesten per la demolició de les cabines del Pertús

Uns 60 treballadors francesos aturen les obres del desmantellament durant una hora

Es queixen que no els n'han informat i pateixen pel seu futur laboral

La seixantena de duaners francesos que treballen a l'àrea fronterera de l'autopista al Pertús van bloquejar ahir al matí les obres de demolició de les antigues cabines frontereres, una feina que van començar la setmana passada. Els duaners reclamen informació sobre les obres i el seu futur, ja que segons ells ningú els n'ha informat. Després d'haver parlat amb el responsable de les obres, una delegació dels duaners es va traslladar a Perpinyà i va ser rebuda pel director regional de la duana.

Les respostes rebudes no han acabat de tranquil·litzar els duaners: el primer punt que reclamaven era l'habilitació d'un carril permanent reservat als camions al pas de la frontera, per facilitar el control de mercaderies. La resposta va ser negativa. No hi haurà cap via permanent reservada als camions i només es podrà fer circular aquests vehicles per un carril especial, per controlar-los, de manera puntual. Els duaners també es van assabentar que les obres actuals no preveuen la construcció d'una passarel·la sobre l'autopista en aquella àrea. Els cables que hagin de travessar l'autopista seran enterrats i, per tant, no hi haurà cap estructura on poder instal·lar càmeres i material de vigilància, com pensaven fer els duaners. “Això significa que durant les obres no podrem fer cap control”, lamenta Jacques Olive, responsable del sindicat CGT al sector de les duanes. El representant sindical també denuncia l'absència de mitjans. “Entenem que si no podem fer controls a la frontera haurem de fer controls mòbils, però no ens donen els mitjans per fer-ho”, afegeix Olive.

Segons ell disposen de tres vehicles, un dels quals és el furgó per transportar el personal, i els dos cotxes tenen problemes de manteniment. Pels seixanta duaners caldrien cinc o sis cotxes. “Si en les properes setmanes no ens garanteixen els mitjans necessaris per fer la nostra feina, hi tornarà a haver mobilitzacions”.

LA FRASE

Si en les properes setmanes no garanteixen mitjans, hi tornarà a haver mobilitzacions
Jacques Olive
representant sindical

LA XIFRA

17
milions d'euros
és el que els sindicats calculen que costarà l'enderroc de les antigues cabines policials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona