Infraestructures

equipaments

“Què voleu que hi posem, a Miànigues?”

L'Ajuntament de Porqueres obre entre els veïns una consulta en un format molt original perquè diguin quines instal·lacions voldrien al seu poble

El municipi de Porqueres disposa de 90.000 m² al costat del camp de futbol de Miànigues destinats a equipaments. Aprofitant que no n'hi ha cap que s'hagi de construir immediatament i que, per tant, hi ha temps de sobres per planificar qualsevol actuació amb tranquil·litat, l'Ajuntament ha obert una consulta entre el veïnat perquè hi diguin la seva, i així, quan sigui possible, es prenguin decisions basades en el consens.

Tot i que no és freqüent, tampoc no és tan rar que un consistori demani l'opinió dels veïns. El que és singular del cas de Miànigues és el mètode utilitzat. L'equip de govern (independents vinculats a ERC) ha apostat per donar a triar entre una sèrie d'opcions, però fent que la ciutadania hagi de limitar la inversió. “Serà com posar-se una mica en la pell de l'Ajuntament”, van dir divendres l'alcalde, Salvador Ros, i la regidora Paquita Badosa, en la presentació de la iniciativa als mitjans de comunicació.

Les opcions

Cada llar de Porqueres –i també l'escola– rebrà els pròxims dies un plànol de la zona acompanyat d'uns adhesius que representen els possibles equipaments, repartits en tres categories, segons el seu cost. De manera simbòlica, als més cars se'ls valora amb 4.000 punts (un pavelló, una pista d'atletisme, una piscina coberta i un centre recreatiu cobert); als mitjans, amb 2.000 (pistes de tennis, pistes de pàdel, un bar restaurant, una piscina descoberta, un pavelló poliesportiu petit, un espai de tir amb arc, un circuir de bicicròs) i als més barats, amb 1.000 (un bar, un circuit d'aventura, un circuit esportiu, una pista de voleibol dura, una pista de voleibol de sorra, pistes de petanca, un rocòdrom i un parc de patinatge). També es faciliten uns adhesius en blanc perquè s'hi afegeixin altres propostes.

Donar prioritats

La ciutadania triarà i enganxarà les figures en algun punt del plànol –l'emplaçament concret és un aspecte secundari, ja que a l'hora de construir principalment s'hauran de tenir en compte criteris tècnics–, però no es podrà superar la despesa de 10.000 punts. La idea ha estat dels creatius David Juan i Rosa Marzo i les il·lustracions de Maria Castelló.

Punt de partida

Fins al dia 27 d'aquest mes d'octubre es podrà tornar el plànol a qualsevol de les dependències municipals. Després, els tècnics analitzaran les dades per arribar a concloure quines són les preferències dels veïns i les veïnes del municipi.

LA XIFRA

90.000
metres quadrats
és la superfície disponible a Miànigues per fer-hi equipaments públics a mitjà i llarg termini


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona