Infraestructures

Per Red Eléctrica, sense MAT no hi ha tren d'alta velocitat

Diuen que si no es fes la MAT hi hauria caigudes de la xarxa

El tram fins a Santa Llogaia no estarà fins al 2013

La companyia elèctrica que està construint la MAT creu que “el tren d'alta velocitat suposa una demanda [d'electricitat] afegida que, a més, exigeix una estabilitat i qualitat de subministrament que només una línia de 400.000 volts com la que hi ha projectada pot assegurar”. Per Red Eléctrica, “una línia de tensió menor provocaria caigudes de tensió i distorsions de la xarxa”, amb la consegüent disminució de la qualitat del servei als consumidors. Hi ha pendent de construir també un ramal d'alimentació de la subestació de Riudarenes que, segons es diu en l'informe de Red Eléctrica, “és necessari per al subministrament d'energia al TAV”.

Segons va explicar Lluís Pinós, director de Red Eléctrica a Catalunya, el tram de la línia de molt alta tensió que ha de construir-se entre Bescanó i Santa Llogaia no estarà acabat fins a finals del 2013. La raó d'aquest retard, diu Pinós, és l'anàlisi que estan fent de l'expedient els ministeris d'Indústria i Medi Ambient, i la voluntat de triar el millor traçat possible. El retard d'aquest tram pot suposar, segons els experts, un perjudici per a la posada en servei dels parcs eòlics de l'Empordà i del TAV en el termini del 2012. Pel que fa al tram construït fins a Bescanó, tan bon punt la subestació estigui llesta per ser usada, es farà la connexió amb la línia de molt alta tensió, i la MAT podrà començar a funcionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona