Infraestructures

Acord per completar l'enllaç Figueres Nord de l'AP-7 el 2011

La Generalitat i l'Estat van explicar ahir el conveni amb Acesa perquè l'accés permeti els moviments vinculats cap al sud

Les obres haurien d'acabar-se al mateix moment en què es completi la construcció del tercer carril

El mig enllaç de Figueres Nord de l'autopista podria ser complet del tot a finals del 2011. El Ministeri de Foment i la concessionària Acesa firmaran aquesta setmana l'acord per tirar endavant aquestes obres, segons van anunciar ahir conjuntament el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el subdelegat de l'Estat Francesc Francisco-Busquets. Concretament, el document que se signarà emplaçarà Acesa a completar l'enllaç, vinculant-lo a l'ampliació del tercer carril de l'AP-7. La concessionària tindrà dos mesos per presentar a Foment un document perquè el Ministeri de Medi Ambient resolgui si cal procedir a una consulta ambiental per fer aquestes obres, un tràmit que s'espera que no sigui necessari en ser només la meitat de l'enllaç. Quan el Ministeri respongui, Acesa tindrà tres mesos per presentar el projecte i sotmetre'l a informació pública per a l'aprovació provisional. Aquests terminis, que no duraran menys de mig any, aniran seguits llavors del conveni definitiu, en què s'estudiarà com s'inclou el cost de l'obra en la concessió.

El conseller Nadal va recordar l'interès de la Generalitat per aquesta obra, “perquè calia completar l'enllaç i també ens resol un problema d'accés a la presó, si bé ja fa molts més anys que en parlem”. A més, va descartar qualsevol referència a una possible gratuïtat del tram entre les dues sortides de Figueres, que l'Ajuntament mateix ja s'ha compromès a no reclamar, perquè ja hi ha l'alternativa gratuïta de l'N-II. Per la seva banda, el subdelegat Francisco-Busquets va recordar que es tracta d'un tema “molt esperat”, i que s'ha negociat insistentment amb Foment perquè es pogués resoldre. L'accés complet permetrà utilitzar l'enllaç als vehicles provinents de Girona, i sortir des d'aquest punt en direcció cap al sud.

LES FRASES

Es tracta d'un tema de lògica natural, que resol problemes com l'accés a la presó
Joaquim Nadal
conseller de política territorial i obres públiques
Era un tema molt esperat, que desfà un malentès de fa més de 25 anys
Francesc Francisco-Busquets
subdelegat de l'estat a girona
Era una cosa de sentit comú, i ara era el moment amb l'ampliació de l'AP-7
Santi Vila
alcalde de figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona