Infraestructures

El tram pendent del quart cinturó entre Terrassa i Abrera, al ralentí

CiU diu que les obres estan “paralitzades” per la retallada de Foment

Segons el ministeri, només s'han alentit fins que se sàpiga com queda el pressupost de 2011

La rescissió del contracte d'obres del tram del quart cinturó entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat no figura en cap llistat oficial del Ministeri de Foment, però d'ençà de la retallada pressupostària executada per l'administració estatal les obres han quedat encallades. El diputat de CiU al Parlament Josep Rull ha parlat en els últims dies de paralització i ha posat sobre la taula que la UTE que executa el tram va rebre una comunicació de Foment segons la qual la inversió quedaria suspesa durant aquest any i tot el 2011. I els dos trams construïts de la B-40, aïllats l'un de l'altre.

El ministeri nega cap paràlisi i parla només d'“alentiment” en espera de planificar les partides pressupostàries de l'any vinent. Una altra font del DPTOP de la Generalitat tampoc té constància que l'obra hagi quedat aturada ni rescindida, tot i que es manifesta estranyada perquè Foment, “potser per error”, la va incloure en un dels últims llistats com a obra salvada de la retallada. El cert, però, és que al llarg del tram l'activitat és mínima. S'hi ha retirat el gruix de maquinària pesant, no s'hi veuen quadrilles de treballadors i les males herbes han començat a créixer al voltant de les bigues amuntegades sobre el terreny, en espera de conèixer oficialment els plans del ministeri.

Mentrestant, la tinenta d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori de Terrassa, Carme Labòria, assegura que ningú de Foment ni de la Generalitat no els ha notificat oficialment que les obres estiguin aturades ni que s'hagi rescindit el contracte, tot i que físicament han comprovat que des de fa setmanes no hi ha ningú treballant-hi. “Hem demanat una reunió amb Foment i estem intentant posar-nos en contacte telefònic amb Víctor Morlán, però no ens n'hem sortit”.

LA DATA

2012
Era el darrer termini d'obertura
per al tram Viladecavalls-Olesa, de 6,1 km i adjudicat el febrer de 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona