Infraestructures

infraestructures

La nova rotonda de Llambilles fa disminuir les cues al semàfor

L'Ajuntament, satisfet amb l'impacte positiu que ha tingut sobre el trànsit

Es considera, però, que la solució definitiva continua sent la variant

L'alcalde de Llambilles, Josep Serra, valora positivament l'efecte que ha tingut la nova rotonda a la C-65, a l'altura del polígon industrial, en la disminució de les cues al semàfor del municipi. Després dels mesos d'estiu (el giratori va entrar en funcionament a finals de juny), Serra diu que “s'ha notat molt i molt”. L'alcalde considera que no és la solució definitiva al problema del trànsit del municipi, però admet que la rotonda ha fet disminuir les retencions, que ja no són tan habituals, “però sobretot fa evitar les parades, que són el que més cansa la gent”.

Tot i això, Serra puntualitza que cal esperar fins al setembre per fer-ne una valoració completa. “Fins ara hem vist l'efecte que ha tingut en la gent que va i ve de la platja. Ara cal comprovar què passa amb el trànsit fora de temporada estiuenca”. L'alcalde explica que la resta de l'any hi ha molt trànsit durant les hores que la gent va i torna de treballar, i que caldrà veure si es confirmen les impressions positives que de moment hi ha sobre la rotonda.

Malgrat aquestes sensacions, Serra creu que el giratori no és la solució definitiva al problema del trànsit a Llambilles, sinó que la solució seria la variant. Admet que el moment econòmic i la retallada en les infraestructures fan que ara no sigui raonable plantejar-se la construcció de la variant, però insisteix que “és un tema que s'haurà de considerar en els propers anys”. Tanmateix, l'alcalde se sent afortunat pel fet que la rotonda s'hagués començat abans de l'anunci de la retallada de les infraestructures: “En aquests moments seria més difícil que es fes o s'hauria endarrerit”.

Molèstia als veïns

Alguns veïns han manifestat la molèstia que els suposa el fet de no poder girar cap a l'esquerra al semàfor, tant pels que van en sentit a Girona com els que ho fan cap a Cassà de la Selva. Actualment han d'anar fins a la rotonda, girar i tornar en direcció contrària per entrar pel carrer que els interessa. L'alcalde demana comprensió a aquests veïns i els recorda que “cal trobar l'equilibri entre les necessitats de circulació dels uns i dels altres per afavorir la fluïdesa del trànsit i la seguretat”, i assegura que amb els vials laterals la situació serà millor per a tothom. Pel que fa als vials, hi ha feines d'asfaltatge i adequació pendents i es preveu que s'acabin pels volts de Nadal.

LA XIFRA

2
mesos
fa que va entrar en funcionament la rotonda, reivindicada des de feia molt temps com a solució a les cues al semàfor.

LA FRASE

Quan la situació econòmica ho permeti caldrà insistir en la construcció de la variant
Josep Serra
alcalde de llambilles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona