Infraestructures

Cap pas per eliminar les antigues instal·lacions duaneres de l'N-II

La Comissió Europea fins ara només ha amenaçat de multar l'Estat francès però no l'espanyol

Els polítics gironins també han demanat que es retirin

L'expedient sancionador que ha obert la Comissió Europea només afecta les cabines fronteres de l'autopista, però no les que també hi ha a l'N-II. De fet, aquestes estructures de la carretera estan en territori de l'Estat espanyol i de moment no s'ha fet cap pas per eliminar-les, tot i que els polítics gironins han reclamat en diverses ocasions al Congrés dels Diputats que s'eliminin perquè incompleixen la normativa europea.

És el cas del diputat gironí per CiU al Congrés Jordi Xuclà, que ha presentat diverses preguntes al govern espanyol sobre aquest tema i que ha avançat que al setembre tornarà a insistir perquè l'Estat tregui les estructures. També el diputat per ERC Francesc Canet ha dit en diverses ocasions que cal treure les estructures, així com el senador Lluís Maria de Puig (PSC), que fa poc va deixar la presidència de l'Assemblea del Consell d'Europa, que demana que es compleixin les normes europees.

També en l'àmbit del Parlament europeu, els eurodiputats catalans s'han interessat per aquest incompliment i han demanat informació a la Comissió Europea sobre aquest tema, que preocupa per la mala imatge i pel fet que s'incompleixin els tractats de Schengen i la normativa que desplega l'acord.

L'Ajuntament també

L'Ajuntament de la Jonquera també fa molt de temps que treballa perquè es treguin les estructures i aposta per la retirada, tot i que ahir ningú li havia notificat els canvis previstos. El consistori es queixa especialment de la mala imatge que dóna el manteniment de les cabines frontereres als estrangers que entren al país.

LA XIFRA

20
anys
fa que es va signar l'acord de Schengen, que elimina les fronteres interiors dins la UE.

El codi de fronteres de Schengen

El manteniment de les cabines policials a la frontera incompleix l'anomenat codi de fronteres de Schengen, un reglament que desenvolupa els acords de Schengen, que l'Estat espanyol va signar el 1990 i que estableixen un espai europeu sense fronteres interiors. El codi desenvolupa els acords de fa vint anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona