Infraestructures i serveis

Transports

Ni Montserrats, ni Núries, ni Gils

S’eliminen els descomptes i la gratuïtat del cremallera per als viatgers amb nom dels santuaris

Dimecres és la Mare de Déu de Núria, però les Núries que pugin al santuari que duu el seu nom amb el cremallera hauran de passar per taquilla. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha retirat enguany les promocions que feia des de fa força anys per a les persones que duen el nom de Montserrat, Núria o Gil, tan lligats als dos santuaris on accedeixen els dos cremalleres de muntanya. Qui duia el nom del santuari podia pujar gratuïtament al respectiu cremallera el dia del seu sant, el 27 d’abril, el 8 de setembre o el passat 1 de setembre, els homes que es deien Gil.

FGC oferia aquest descompte conegut com el Club de les Montserrats. Servia també de promoció per als santuaris i atraure visitants els respectius dies dels sants, quan força catalans anaven de visita als monestirs o als actes religiosos. El bitllet gratuït i la pertinença al club oferia descomptes en altres funiculars o serveis de Montserrat o de Núria.

Ja a l’abril, abans del dia de la Mare de Déu de Montserrat, es va retirar la promoció atenent, segons remarca FGC, a “l’actual normativa vigent que afecta les actuacions de les entitats del sector públic”: “No es poden aplicar privilegis associats a millors condicions en el preu de contractació de productes o serveis per a persones o col·lectius si no estan basats en condicions regulades a l’efecte.”

La retirada no ha restat, però, visitants a Núria. L’estació de muntanya ha rebut, aquest estiu, un 20% més de visitants respecte al mateix període de l’any passat, com bona part del Pirineu. Les dades inclouen les visites de juny fins a la tercera setmana d’agost. Pel que fa el global de serveis que ofereix l’estació, l’increment de visitants ha arribat al 30%. Montserrat sí que pateix amb més crueltat la davallada del turisme metropolità: el primer semestre del 2021, va perdre un 26% de visitants, i respecte del 2020, fins a un 80%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona